SLIDER





n i i r o . j e w e l l e r y

Bodičasta igrivost morskega ježka, krhka struktura jesenskega lista, raskava površina obmorskega skalovja, vroča vdolbina vulkanskega kraterja so oblike in teksture, ki dajejo navdih oblikovalki, ki ustvarja nakit pod blagovno znamko Niiro.

Rosana R. Ceglar je iz oblikovanja diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Benetkah. Med študijem je delala v fabriki stekla na otoku Murano, kjer se je večinoma ukvarjala z oblikovanjem unikatnih vaz ter se nato specializirala za posebno tehniko brušenja stekla.


Ročni proces nastajanja vsakega kosa nakita je induktiven in edino vodilo je dolgotrajno filigransko prepletanje žice v edinstveno tkanino.

Z oblikovanjem unikatnega nakita se je Rosana začela ukvarjati po prihodu v Slovenijo. Nastala je njena blagovna znamka Niiro Jewellery. O svojih začetkih in vzgibih Rosana pravi, da jo je narava s svojo organskostjo in urejenim mikro svetom tako zelo fascinirala, da je želela s tehniko iregularnega pletenja tak svet prenesti na svoj nakit.

Zaradi prosojnosti strukture se izdelek očesu kaže kot krhek in lahkoten a je hkrati na otip kompakten in obstojen.

Z navdušenjem nad dejstvom, da lahko s takšno iregularnostjo pletenja uspe ustvariti izdelek, ki je izpopolnjen, deluje pravilno in urejeno, tako kot je taka narava, so prihajale tudi nove ideje, novi nenavadni materiali in tehnike.

S svojim nakitom želi Rosana povedati in dokazati, da popolnost narave lahko funkcionira tudi v današnjemu sodobnemu in kaotičnemu načinu življenja in da se z enostavnimi stvarmi lahko naredi marsikaj. Z uporabo preprostih materialov (kot je žica) se želi prilagoditi duhu časa in svoj nakit posveča sodobni ženski, ki stremi k svežem in edinstvenem modnem dodatku.

Zahvaljujoč se bakreni ali srebrni žici, ki kljub voljnemu upogibanju suvereno nosita strukturo in ohranjata zadano obliko, se izdelki ponašajo s prefinjeno ekstravagantnostjo.

Rosana pa ni omejena zgolj na en material, žico, ustvarila je namreč tudi kolekcijo nakita iz plastike, kmalu pa bomo lahko občudovali tudi njene izdelke iz srebra in papirja.



Več o Niiro Jewellery na spletni strani, pokukajte pa še na zanimivo spletno prodajalno Not just a label.

2 komentarja

© PEPERMINT • Theme by Maira G.