SLIDER





moja moja dekca.

pa mi je uspelo! mini kvadratki, ki sem jih kvačkala zadnji mesec, so postali otipljiva, mehka, lepa in samo moja odeja.
med delovnim procesom sem spoznala več stvari. recimo to, da moraš v tako reč vložiti veliko veliko dela, časa, potrpljenja, dinarčkov in seveda veselja. je pa zato slednje veliko, ko se lahko s končnim izdelkom (čisto tvojim!!!) ogrneš ali pokriješ.
potem sem spoznala, da sem prouzaprou precej posebna punca. že zato, ker kvačkam in pletem in to počnem zato, ker me sprošča in se mi ne zdi izguba časa. komentar, ki sem ga najpogosteje slišala od sestre, je bil namreč: "ma ti maš preveč cajta!" (:
no ja, eni spijo, eni visijo za računalnikom, eni ne delajo nič, eni pa z računalnikom v naročju v prostem času gledamo nadaljevanke in zraven kvačkamo. hecam se, seveda je še ogromno drugih prostočasnih aktivnosti in tudi jaz počnem še vse kaj drugega kot to, da kvačkam... sploh zdaj kvačke najbrž ne bom prijela v roke še vsaj pol leta.
res moraš biti malo prismuknjen, da si pri vseh mogočih odejah (jaz jih imam recimo v obeh sobah, v katerih domujem, skupno 6:) zaželiš še eno. in verjamem, da tale ni zadnja, ki jo bom naredila. me čakajo še nečaki, pa otroci in vnuki. mislim, da je takale odejica zelo luštno darilo, ko pride kakšen malček na svet.
najlepše kvadratkaste odeje so tiste bele. ne vem, tako klasične se mi zdijo. ampak jaz sem se odločila, da bo moja temeljna barva svetlo siva. predvsem zato, ker mi je od kvačkanja grelčkov ostalo precej ostankov lila, roza, vijoličnih, sivih in zelenih odtenkov volne. bela mi ni enostavno ni šla zraven. po premisleku sem dodala še malce svetlo modre. potem je tu še moja neljubezen do rumene, rdeče in oranžne. morda so moji kvadratki malce neživahni, a meni so nadvse všeč.
najbolj zoprn del je sestavljanje kvadratkov in nato vrst skupaj. se ti zdi, da kvačkaš v nedogled in da se vrsta ne bo nikoli končala. težek test za punco, ki se začne hitro dolgočasiti, ni kaj.
(tale dva na desni sta iz meni najljubše kombinacije barv.)

zato mi ne zamerite obilja fotk iz vseh mogočih zornih kotov. sem pač vesela in ponosna! uiii. če me pa zdaj ne boste hvalili, potem pa... zamerim! (:

28 komentarjev

  1. Krasna, pa tudi barvne kombinacije so super!To mene še vse čaka - preizkus tudi zame, ker se tudi začnem hitro dolgočasiti. Ampak imam sokvačkarice, tako da se lahko na kup zbobnamo in potem morda ne bo tako zelo dogočasno. Skratka... občudovanja vredna dekca in seveda občudovanja vredno tvoje potrpljenje! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. P.S. Koliko jih je - kvadratkov?

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo zelo je lepa! :)

    Je tudi mehka in topla?

    Kvačkarije mi sicer delujejo precej 'trdo', ampak je tale odeja lepo skombinirana in tapravi modni dodatek za na posteljo. Super :)

    OdgovoriIzbriši
  4. 90 jih je. za več mi je zmanjkalo talepe volne, pa še v gumbu je ne bodo več dobavljali. :/ ni ogromna, je lih prav velika, tale moja dekca.

    želim veliko zabavnih kvačkarskih uric!

    OdgovoriIzbriši
  5. P.s.: Se čisto strinjam glede tega, kaj vse delajo nekateri in kaj drugi ... Mene tudi velikokrat hecajo, zakaj ves čas pečem te kroglice, kdaj se bom naveličala in podobno ... Ah, preslišim. Včasih bi odložila in res začela s čim drugim, zdaj pa nič več ... ker vsako tele ima svoje vesele :P

    OdgovoriIzbriši
  6. nihljaj, res je mehka. morda zato, ker sem kvačkala z volno, ne pa s tistim garnom, s katerim se ponavadi kvačka. je luknjasta, zato je res bolj za pomlad in sveže poletne večere, ko bereš dobro knjigo in grizljaš piškotke. (: ob dolgih mrzlih zimskih nočeh se ne bi ravno zanašala nanjo.

    pa seveda - za okras. (:

    OdgovoriIzbriši
  7. Kapo dol, Katja, da si dokončala tak velik projekt. Krasna dekca, zelo lepih brav. Naj te greje in crklja.

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala, sem šele začetnica, pa že "okužujem" druge. :) Najprej padejo eni grelčki - grelčki za ogrevanje. Gumb kje je to, če prav razumem ukinjajo program volne? Zadnjič sem jo šla iskat na trubarjevo v tisto mini trgovinico - ostanek centromerkurja - pa so imeli same čudne odtenke. Naslednja postaja bo najbrž Nama. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. kameleonka, prav to trgovinico mislim, od centromerkurja. volno bodo še imeli, samo tole "mojo" znamko bodo ukinili menda.

    ko sem bila nazadnje v nami, je bila z volno bolj revšna. še v city parku je ena trgovinica, ampak precej draga in slabo založena. jaz kar gumbu ostajam zvesta. (:

    OdgovoriIzbriši
  10. kak lepo! res je blo vredno te ure preživet za kvačko:D mi lajk!

    OdgovoriIzbriši
  11. zelo lepo in neprecenljivo :)

    OdgovoriIzbriši
  12. ena lepših dekc, kar sem jih vidla. čestitke! kadar boš spet dobila navdih kvačkanja javi, bomo kaj naročili za otroke :-)

    OdgovoriIzbriši
  13. Kar se mene tiče, si izbrala eno najlepših barvnih kombinacij ever. Čudovita je!!

    OdgovoriIzbriši
  14. Sicer tale blog zelo zvesto spremljam in brez nove objave mi kar nekaj manjka, oglasila se pa še nisem - zdaj pa preprosto moram povedat, da je dekca krasna in da si lahko upravičeno zelo ponosna sama nase! :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Vaaaau! Bravo! Čudovite barve, super dekica in veliiiikooo vztrajnosti, ampak zdaj si res lahko ponosna na svojo toplo umetnino!

    OdgovoriIzbriši
  16. mega kul. si mi dala zagona za poletni terasast projekt.

    OdgovoriIzbriši
  17. Super Všeč !!!! Čestitke za vztrajnost! :)

    OdgovoriIzbriši
  18. ja katja, čist huda dekca... pa ful lepe barve skupej... ker na večini ameriških blogov so te zadeve take bl za stare mame, tudi takih barv in sploh brez okusa... ta je pa res lepa...
    ja jst tud skoz poslušam glede tega kvačkanja in zapečkarstva... sam men je to kul... neki na računalnik, da brenči zravn (nadaljevanke :)), pa kvačkanje... :) dejansko te zasvoji... zdej se morm lotit kakšne večje torbice kot tistega mini protipa :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Hmm, tole je pa zelo stajliš! Nisem si mislila. da je lahko babičina odejca lahko elegantna. Zblo všeč barve! Bravissima!

    OdgovoriIzbriši
  20. Čudovito, krasno ,super fantastično, čisto sem brez besed ... :D

    OdgovoriIzbriši
  21. Joj, vau, brez besed! (:

    Mir in ljubezen!

    OdgovoriIzbriši
  22. joj, meni je tudi zelo zelo lepa! prav tako barve, se mi zdi da so kot nalašč ustvarjene za tako dekico :)

    OdgovoriIzbriši
  23. Bravo! Res lep izdelek. Tudi meni je zelo všeč barvna kombinacija. In zelo mehka izgleda. Kadar sem jaz kaj kvačkala, mi je vedno izpadlo precej togo - mogoče zaradi garna, ali pa preveč zategujem ... Sicer sem pa jaz bolj za pletilke. Me pa zelo veseli, da se nas sploh še toliko ukvarja z ročnimi deli. Sem imela vedno občutek, da v moji generaciji (pa sem že skoraj 40), tega nihče več ne počne, samo še kaka stara mama ... In nujno bi rabili še kako trgovino z volno, pa ne s tisto ceneno (a ne poceni) sintetiko ... sanjarim o mešanicah s svilo in kašmirjem, o lanenih garnih, bambusovih predivih ...

    A

    OdgovoriIzbriši
  24. Deklič, super ti je uspelo. Res je lepa. Pridem kmalu na čaj in ogled oz. otip dekce:)

    OdgovoriIzbriši
  25. Uf in jaz sem spregledala tole?!Z več vidikov imam pohvale.
    Najprej to, da jih nakvačkaš 90! Trenutno kvačkam male copatke, pa se mi zdi na smrt dolgočasno, ker sta dva v paru :)
    Potem jih 90 sešiješ! Bravo. Res BRAVO!
    In umjetnički dojam. Da ti rata iz pregrinjala iz ABC pletenja, ki ne zgleda nikakor narediti prekrasen quilt, krasnih barv, ki v resnici izgleda iz 2010 leta. Kapo dol.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.