SLIDER





5: Ekoas

Na pepermint uvajam novo rubriko. Vsake toliko bom kakšno zanimivo blogersko/virtualno persono povprašala o njenih/njegovih trenutnih top-it-kul-mega-obveznih-zakon reči. Reč, kot vemo, je zelo širok pojem, in nikakor ne pomeni le predmeta, lahko je tudi "jutranji tek čez park" ali "čokoladni sladoled" ali karkoli vam pade na um. Torej...

Za kar najbolj pompozen začetek rubrike  sem za otvoritvenih 5  poprosila skrivnostnega, artikuliranega, razgledanega, uglajenega, modno in ekološko osveščenega, (upam, da mi ne zameri še naslednjega naziva:) novodobnega dandyja (eh, sedaj zagotovo že veste, koga opisujem:) Ekoasa, ki je svojih trenutnih "it" reči kozmopolitansko, kot mu pritiče, sestavil takole:

1. Ljubljana. Pomlad je tu, dnevi se daljšajo, temperature rastejo, sonce se je končno zbudilo in Ljubljana končno živi. Resnično imam rad Ljubljano in njene polne ulice. Ni boljšega kot se poditi s kolesom navzdol po Wolfovi, z wayfarer očali na glavi in Tetkinimi radosti v ušesih. Veter v laseh. Drug fin prizor je dopoldanski kapučin in popoldansko kosilo na ulici, na prostem. Da ne govorim o vseh mestnih tračih, ki jih slišiš od gospode.
2. Fantastic Man. Gladko prešiša GQ. :)
3. Paul Octavious. Trikrat ugibajte kateri projekt mi je najljubši.
4. Čevlji znamke Folk, še posebno te v barvi kave, ampak ne turške. : )
5. Načrtovanje poletja. Sem v fazi, ko sanjarim o poletju, poletnih destinacijah, poletnih okusih in vonjih, poletni opravi in sploh morju. To poletje bo retro. Potovanja, potovanja, potovanja, gut družba, dobra hrana, koktejli, Ljubljana in spet od začetka.

11 komentarjev

  1. čestitam in pozdravljam novo rubriko.
    in ob ekoasovih petih (predvsem pa ob prvi) sem se za trenutek ujela v misli, da ljubljana živi šik ljudi.

    OdgovoriIzbriši
  2. meni je najbolj všeč stran iz Moleskine-a. Retro šik!

    OdgovoriIzbriši
  3. Nadšik;-) Zanj bi jih lahko bilo top 12, da bi iz kartice nastal koledar. Ne bi se branila 12 mesecev njegove estetike.

    OdgovoriIzbriši
  4. fino, meni se tudi ljubljana dopade, sploh pa te stare fotke :)lepo, da je končno tud edo dobil svoj košček v pepermintovem mozaiku.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja, je bil skrajni čas! Enkrat sem Mentici predlagala intervju, pa je rekla, da še nič ne kvačka...kot, da je vse v uhanih, pa pirhih, pa izrezljanih ajfelovih stolpih;-). On je kreacija sam po sebi!

    OdgovoriIzbriši
  6. tele reči/rubrike sem se domislila prav zaradi ekoasa. in matilde. :) a prou? ko malo zrasteva z ekoasom, ko bo on slaven, jst pa medijska mogotka, bom naredila tazaresen intervju z njim, ki bo prešišal vse od vesne in patricije. ha! :) kdor ne ve, o čem spet gobcam, naj mi oprosti.
    intervjuji pa so namenjeni ustvarjalcem. tako sem se pač odločila že davno.

    OdgovoriIzbriši
  7. @Katja: "Vesne in Patricije", hihi :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja, si želim še koga razen Vesne in Patricije! In kupla boš licenco za Slo Vanity Fair. Tako.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ljubljanske ulice se s prvim soncem resnično razživijo - kot bi bila naenkrat čisto drugo mesto. In najlepše jo je doživet na kolesu, med počasno vožnjo po kakšni Trubarjevi, ko lahko občuduješ najbolj izvirne (ne)modne navdušence. Še malo, pa bodo prišli iz omare sandali in odcapljali na en sladoled k Ljubljanici :)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.