SLIDER





m a g d a l e n a ' 1 0

bila je mrzla deževna sobota, ko sva se z ninoleno iz LA odpravili proti daljnemu MB. brisalci so šibali sto na uro, avto pa s hitrostjo, prilagojeno razmeram na cesti, seveda. pri slovenskih konjicah je na cesto kot naročeno pred naju zapeljala eva sardina, ki naju je mojstrsko vodila direkt na frej parkirplac v centru. :)
dež, dež in še enkrat dež (pa še mraz za povrh!) je zaznamoval letošnji finale magdalene, festivala kreativne komunikacije. moje superge so bile premočene že na prvi trasi od parkirplaca do naskovega dvorca, kjer smo se pofočkale in spoznale eno izmed organizatorjev, katjo. dobile smo goodie bags, nina pa še najlepšo majčko, ki sva si jo sicer želeli tudi midve z evo, pa so žal/na srečo že zdavnaj pošle. ninina je bila pač najboljša.
magdalena je pač še bolj kul, ko je lena magda.
za začetek nekaj statistike. letos je na magdaleni sodelovalo 574 del, ki so jih prijavili oblikovalci (ali kaj drugega, da ne bom delala razlik) iz enajstih držav. dela so bila razdeljena v 14 kategorij. a vam jih naštejem? print + outdoor + small promos + music videos + TV ads + website design + creative media conten for the web + experimental + magazine and newspaper design + book design + CD cover design  + visual identity + typography + packaging design. pa smo šle pogledat razstavljena in nominirana dela.
iz naskovega dvorca smo po ogledanem odšle tudi v UGM, kjer je bila razstavljena glavnina prijavljenih del. super plac.
oznaka na wc-jih v ugm.
za reportažo in terensko delo si je treba kdaj tudi kaj zapisat. :P
in potem, potem smo končno prišle v najlepšo dvorano s čudovito poslikanim stropom, kjer je nina že z vhodnih vrat zagledala svoj plakat, zaradi katerega smo sploh pristale na festivalu. uiii. aplavz!
evo ga. pa še od blizu:
nakar smo odšle na eno orng kavo v nadvse lepo zrihtan rožmarin. okej, kavo in tortice in čokoladni mousse. dež se kar ni hotel ustaviti pa smo se kar zasedele. nato se je eva poslovila, z nino pa sva počakali na večerno podelitev nagrad, ki je spet potekala na drugi lokaciji - v narodnem domu.  začela se je z več kot polurno zamudo. prvi minus. in potem, kar se je dogajalo potem... saj ne vem, ali so bile vse tiste težave z displejem in računalnikom nenačrtovane ali del programa... ampak vse skupaj je bilo prav mučno za gledat. naj me kdo prepričuje, da je bil program en velik hec, ampak mu ne bo uspelo. meni se je vse skupaj zdelo precej klavrno in nenazadnje, nespoštljivo do nagrajencev. kakorkoli že, večino nagrad (zlatih modrcev) so pobrali mladi hrvaški oblikovalci. glavno nagrado letošnjega festivala, magdaleno torej, pa je prejela zagrebčanka katarina zlatec za oblikovanje kataloga DKSB. ostali zmagovalci so napisani tule.
za ves fotomaterial je poskrbela eva

utrujeni od vsega sva še malo postali ob šanku (haha, kako se to sliši:), kjer sva spoznali še zabavnega kopiurajterja iz zagreba, nato pa jo popihali domov.  nina, hvala za fin izlet, varno vožnjo in kot vedno dobre debate + eva, hvala za vodstvo po MB, super družbo in fotke. pepermintova prva press izkušnja je bila torej bolj tako-tako. biti medij ni lahko. :)

7 komentarjev

  1. lepo je videt svoje fotkice v članku! in upam, da bo drugo leto vsaj sonce pomagalo organizatorjem, čeprav se bojim, da zgolj lepo vreme ne bo zadostovalo ... ah, no. pa dejmo bit optimisti, let's blame the rain! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. evo, se beseda od organizatorke, ki počasi prihaja k sebi...

    zaključna prireditev seveda ni bila namenoma brez projekcije - nikoli in nikdar ne bi tega naredili nagrajencem (in tudi ne ostalim obiskovalcem), da se ne pokažejo zmagovalna dela.
    Verjemite, da sem doživela skoraj živčni zlom, ko se je računalnik sesul in ni hotel predvajat, tehniki pa niso imeli pravilnega konektorja za drug računalnik do projektorja...
    Žal mi je, da ste doživele tole zaključno, ker znajo bit res fajn in zabavne, pa tudi brez tehničnih motenj (no, zamuda je pa res skoraj vsako leto:P)

    punce, škoda da sem bila tako leteča in se nisem imela časa vsaj malo pomenit z vami. Upam, da se kmalu kaj vidimo, pa razložim še kaj v detajle, kaj se je dogajalo.

    Sicer pa hvala za obisk in reportažo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. pozitivno nasičen dan. dež, morje ustvarjalne energije in the best čoko narastek daleč naokoli!

    OdgovoriIzbriši
  4. katja, si prišla na pepermint pokukat, kako sem važna! :)

    škoda za težave, res. z nino sva prav pomislili nate in si rekli, da na tvojem mestu pa ne bi bili radi v tistem momentu. :|

    nagrajenci so se tako ali tako zabavali po svoje, saj je bilo kar veliko smeha slišat, hehe.

    upam, da ste se na koncertu in afterju in afterafterju fino zabavali in si dali duška. in drugo leto bo super sončno in računalniki bodo pridni, sem prepričana. ;)
    pa hvala za gostoljubje, seveda. pa še en p.s.: kam lahko pošljem peticijo s podpisi za ponatis nininih lena magda majčk? :)

    OdgovoriIzbriši
  5. sej jaz dostikrat pridem na Pepermint, samo komentiram ne :)

    pridite naslednje leto, da doživite magdaleno v vsem svojem sijaju in zabavnosti, ker tole res ni bilo reprezentativno :(( Meni je grozno še zdaj in mi je popolnoma pokvarilo celoten festival. To je ipak zaključek mojega dela na festivalu in fakap je bil prevelik.

    majčke bodo še kakšne narejene,sem tudi jaz ostala brez svoje lene Magde :( Še dobro, da mi je od stresa in utrujenosti mozak vsaj še toliko funkcioniral, da sem dala eno na stran vsaj za Nino.

    če ne prej, se vidimo naslednje leto, a ne? :)

    OdgovoriIzbriši
  6. o, kul! se kar takoj postavim v vrsto za ninino majčko. res držim pesti za ponatis.

    OdgovoriIzbriši
  7. da se javim še jaz.. tista, ki je slonela za šankom. res se super sliši! izlet je bil kul, maribor tudi (kot mi ga je uspelo čez vso vodo videt), navijala sem za animateko in imam nov majčko!

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.