SLIDER





DIY: broška + trak za v lase

tako, danes vas bom naučila, kako se naredi rožico iz blaga. ha, najprej pa moram tole kategorijo iz DIY preimenovati v ročne spretnosti z gospico kati ali kaj podobnega. kot ponavadi, me je zadnjič, med finalom eurosonga, če smo natančni, prijela mrzlica izrezovanja krogcev iz blaga. ja, včasih me kaj takega prime, pa ne vem, zakaj točno bi rabila precejšnje število krogcev iz blaga, pa ajde, nekaj se bomo že spomnili, saj to je pa ja lastnost kreativnih ljudi, anede. aja, da nadaljujem, do danes me je mrzlica že zapustila. rožastih brošk sem se že naveličala. morda pa navdušim koga med vami, da si jo ureže, zašije in pripne na poletno majčko ali povezne trak čez lase.
no, nujno moram od blizu pokazati tole tihožije cvirnov.
tole so okvirne reči, ki jih potrebujemo za izdelavo broške/traku. sveto sem bila prepričana, da sem pofotkala tudi elastični trak, ampak očitno ga nisem. :) če želite cvet iz blaga nositi v laseh tako kot je prikazano na fotomodelu, najbolj blond članu moje družine, potrebujete torej še obično elastiko iz blaga, ki se jo da zelo poceniti dobiti v trgovini z blagom (belo pa celo v mečkatorju). pa se lotimo dela:
krogec iz blaga prepognimo po četrtinah. skozenj potegnemo en šiv. dodamo nov zvitek, pa še enega in še enega. cvetke sproti prilagajamo nastali obliki, tako da na koncu tvori karseda čeden cvet. zadaj prišijemo še zaponko, pa smo! imamo broško. če cvet prišijemo na elastični trak, pa imamo headband.
naj opozorim, tole početje je zelo adiktivno. zelo. kako zelo? recimo toliko:
pa to sploh še niso vse. veselo na delo in uživajte. :) pa poročajte, če si upate nositi takele rože v laseh, moje sestre, še posebej model, so bile odločno proti takim stvorom na glavi.

10 komentarjev

  1. Uf, očitno res zelo zasvojujoče (sem iskala slovensko sopomenko) :)))

    Jaz je ne bi nosila, mi pa fino izgleda na drugih. ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. zadnje čase vse preveč nosim rožice v laseh - jaz si jih pripnem. bom pa poiskušala tudi s trakom :-) tvoje so ful lepe - taman zame bi bila una rumena ali pa temno modra z pikicami :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Luštno. Bi nosila, ampak v pomanjšani verziji, kake 2 cm veliko. :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Uh luštno luštno! Zadnje čase kar nosim tele zadevice v laseh, ker so spet kratki. Ampak ne vem, če se mi bo dalo delat tole cvetko...vročina mi ne da :)

    OdgovoriIzbriši
  5. kje se da dobiti ta lušten blago, kot je na sliki? črtasta sta mi tako fajn :)

    OdgovoriIzbriši
  6. večina je recikliranih oblačil, sivo črtasto pa iz trgovinice na ciril-metodovem trgu v lj.

    OdgovoriIzbriši
  7. julie, pa tole narediš v petih minutah! :) ne morem verjet, kako ste eni leni. :P

    OdgovoriIzbriši
  8. Tale DIY pa me je navdihnil za novo big cvetlično broško:)

    OdgovoriIzbriši
  9. Uiiii, jaz jih tudi večinoma samo občudujem na drugih, čeprav pa na veliko nosim broške z ogromnimi rožami (majhnih sploh ne maram - the bigger the better) ... ampak zdaj me totalno ima, da bi si eno naredila! Poročam o rezultatih! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. OOOooo, no zdaj pa končno vem, kaj lahko naredim s tisto vijolčno bluzo, ki ni več za nikamor, pa je ne morem zabrisat v smeti. Hvala! :D

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.