SLIDER





intervju: NiNocHka

Nino sem srečala le enkrat, zato težko povem kaj relevantnega o njej. Pa vseeno. Imam vtis, da se veliko smeje, da je redko slabe volje, da ima rada življenje in si ga vedno znova lepša tako, da se obkroža z lepimi, pozitivnimi rečmi. Če sem ustrelila povsem mimo, naj me prosim popravi, čeprav lahko podobno sklepamo iz njenega nakita. Lepe, živahne barve, vzorčki, detajli,... Vse ročno izdelano z občutkom in veseljem. Več o Nini lahko sicer izveste na njenem blogu, veliko pa upam kar iz spodnjega intervjuja. :)
Kdo si in kaj počneš?
Sem Nina. Absolventka medicine. In sem NiNocHka. Navdušenka nad vsem lepim, ki rada sprošča svoje ideje skozi ustvarjanje nakita. Obe pa obožujeva potovanja po neznanih kotičkih sveta, fotografijo, pozitivne ljudi, dobro hrano in eksperimentiranje v kuhinji, bombončkaste stvari, ki ti polepšajo dan, vonj borovcev, petje čričkov, dobro knjigo, turkizno morje in peščene plaže.
Kako ponavadi poteka tvoj dan?
Zjutraj vstanem, ko je večina že oddelala dve uri v tazaresni službi :). Potem na balkončku v miru spijem svojo jutranjo dozo črnega čaja z aromo manga, preverim napredek moje zeliščne gredice, pogledam kaj je novega na mojih priljubljenih blogih, preberem mail-e, naročim nov material za izdelavo mojih NiNocHk... Vmes me ponavadi odnese in že se zalotim, kako pregledujem fotke iz daljnjih krajev in planiram raziskovanje neodkritih kotičkov sveta. Sledi reality check in dejstvo, da je vseeno potrebno prej še kaj postoriti za faks. Če je tako, se odpravim v knjižnico, ker je produktivnost doma na nuli. :) Nato sledi še kakšen čvek in pijačka z prijateljico in tek na Rožnik. Ko pade noč, pa na plano pokuka NiNocHka in me odpelje v fantazijski svet, kjer na dan pridejo ideje, ki so se cel dan podile po moji glavi. In takrat nastajajo nove lepotičke.
Zakaj nakit? Kako se je vse skupaj začelo?
Vse se je začelo že zelo dolgo nazaj...mislim da že v osnovni šoli, ko sva na morju s prijateljico nizali perlice na laks in se kičili pred ogledalom. Nadaljevalo se je v srednji šoli, ko sem odkrila fimo maso in začela ustvarjati svetleče ogrlice za na party. Takrat sem si zašila tudi kakšno oblekco, da je šla zraven. Nato je sledilo zatišje in gužva na faksu, vendar je bila želja po ustvarjanju še vedno močno prisotna, tako da sem ponovno odprla svojo škatlo z ustvarjalnimi pripomočki, odkrila decoupage tehniko in se lotila prtičkanja.
Zakaj nakit? Ker ga obožujem in ker je lep kos nakita pika na i celotnemu videzu.
Kaj te inspirira, kako sestaviš določen kos/kolekcijo?
Inspiracija prihaja od vsepovsod. Obožujem barve, naravo, rožice, metuljčke, srčke, krogce, geometrijske vzorce. Nakit nastaja pod vplivom trenutnega navdiha, ali pa po zasnovi, ki nekaj dni nastaja v moji glavi. Če izdelujem nakit po naročilu, si v glavi poskusim predstavljati to osebo, ki bo moj nakit nosila in vključiti željene barve v neko paleto barv, ki se seboj lepo dopolnjujejo.

Materiali in tehnike, ki so ti najljubši?
Trenutno največ izdelujem z decoupage tehniko. Nališpanim kroglicam potem dodajam razne perlice, korale, trakce, blago, zadrge, žico, das maso. Včasih na bolšjakih najdem kakšen lep kos nakita in poskusim to zgodovino vpeljati v mojo zgodbo.
Kako vidiš profil osebe, ki nosi tvoj izdelek?
Moji izdelki so namenjeni predvsem ženskam in dekletom, ki se rade nakitkajo in želijo svoj videz popestriti z unikatnim kosom nakita.

Deliš z nami svoja najljubša spletna mesta, če jih imaš?
Teh je pa tako veliko, da sploh ne vem kje naj začnem naštevati: Jamie Oliver, Vegan yumyum, TasteSpotting, La tartine gourmande, Fensišmensi, Pipstudio, Radio Nula, Decor8 Blog, LeaNNe M.
Kaj še sicer rada počneš?
Rada potujem in tukaj zraven je vključena tudi ljubezen do fotografije. Ponovno sem aktivirala šivalni stroj, tako da bo kaj novega tudi na tem področju. Obožujem dobro hrano in eksperimentiranje v kuhinji ter preizkušanje novih vegetarijanskih receptov. Rada tečem in sem navdušena nad Capoeiro. In še ena moja ne najboljša navada je, da rada spim.
Načrti in želje za prihodnost...
Načrtov in želja za prihodnost je veliko. Vsekakor je na prvem mestu dokončati faks. V mislih imam tudi že par destinacij za naslednja potovanja. Načrtujem tudi postavitev spletne trgovine. Želim se izobraževati na področju fotografiranja in se še bolj posvetiti fotografiji in seveda ustvarjanju.

3 komentarji

  1. Oooo, pa smo dočakali tudi ninočko in najbolj rožaste ogrlice ever. Že na fotkah me razveseljujejo...si bo kar treba omislit nekaj za to zimo!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. hihi, matilda hvaaaaala ! :) ja,ja kt omisli si kašno, da ti bo pogrela srčka, ko bo zuni sneg in mraz ! :)
    drgač pa K. si kr zadela z mojim opisom ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pri nas kraljvje zimska megla, ki jo bom prav gotovo osončila s tvojimi vrtnicami. Tele na podobicah so tumač in sploh sem letos nekako rožastomašnasto nastrojena. Očitno je tadrugi dvojček prevladal nad tistim minhmalističnim. Všeč mi je, ko sama sebe presenetim.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.