SLIDER





kiosk v kinu šiška.

kino šiška imam rada vedno bolj. tam sicer puščam lepe denarce za koncertne karte (in potem še kao študentskih kart zmanjka, mislim, nikjer ne piše, da je število študentskih kart omejeno, se motim?), ampak prostor sam po sebi je čudovit kulturno družabni doprinos mestu in državi. stena, polepljena s plakati, je briljantno huda. no, danes torej pridem po karto in vidim v veži zložene neke gajbice. ni mi dalo miru in po kavi sem se vrnila in prijazno gospodično povprašala, če je to to. če je to podoba kioska, izbrana na natečaju. in ja, that's it, woohoo.
 priznam, tale kiosk sem si predstavljala povsem drugače. če bi bila malce bolj risarsko/arhitekturno/oblikovalsko podkovana, bi z veseljem prispevala svojo vizijo. ampak potem, ko mi je bil razložen koncept postavitve, mi je vse skupaj malce bolj všeč. prostor je odprt, vreče so udobne, ponudba je dbest.
 kiosk je čitalnica, prodajalnica in striparnica obenem. in je še mnogo več, saj piše tamle na steni: glasbarnica, klepetalnica, črkalnica, brskalnica in ustvarjalnica. no, da vam razložim glavno foro teh gajbic. vidite ta bicikelček? ko pade večer in se kino šiška spremeni v koncertno prizoršišče, se prav vse gajbice lahko zložijo v to kolokolnico (samokolnico na kolesu:). 
 poleg glasbenih revij, cedejev, vinilk in stripov pa bodo v kiosku prodajali tudi majčke kina šiška ter seveda ostale goodies. recimo značkovje in beležke. seveda sem povprašala tudi, če se da dobiti kakšne reklamne plakate za koncerte (ene tri bi res rada in z veseljem imela doma:). mejbi kdaj res (celo podpisane!).ne se drenjat, jaz sem prva v vrsti, se razume.
kiosk se bo ves čas spreminjal, saj so gajbice sestavljive in predvsem zelo mobilne. vabljeni k posedanju, branju, ogledovanju, nakupu itd. naj kiosk zaživi!

p.s.: ko bo v KŠ kakšno prosto delovno mesto, se javim! frišna diplomiranka pa to... :)

6 komentarjev

  1. Omejene študentske na sto, vsaj tako je kolegica rekla, ko smo šle za Tiersna iskat. Najbrž potem za vse ostalo tudi velja taka omejitev.

    OdgovoriIzbriši
  2. mah, če bi vedela, bi šla prej iskat. 6 evričev je le 6 evričev. :) ampak bo pa koncert odličen, more bit!

    pa tudi odpiralni čas blagajne je malce mimo, če smem pripomnit. sem se že za melodrome zeznla, ko sem šla ob enih v najhujšem nalivu po karte. na petrolu pa ne dajo študentskega popusta. ah, ta eventim. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Dopade koncept mobilnosti in spreminjanja.

    OdgovoriIzbriši
  4. baje sem te lih za uro, dve zamudila! sem včeraj tud tam bla, tud šla po karte na svoj zadnji dan statusa, da bo ja kej cenej in zavzdihnila, ker ni blo več študentskih ;)
    tega kioska pa sploh nisem vidla. nekje doma sem oči pozabla. no, saj neki ful opazen tud ni...

    OdgovoriIzbriši
  5. Na kater koncert greš?
    Sicer pa sem na Nouvelle Vague dobila podpisano karto, pa še mojo francoščino sem malo zvadila. Kino Šiška je super!

    OdgovoriIzbriši
  6. helena, res ni opazen, bo pa od zdaj naprej bolj. :) jaz sem bila zdej dva dni brez statusa, čuden filing.

    janja, se vidve na white lies! ;)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.