SLIDER





madžarska moda + dizajn.

 b u b o r é k
 |www|
majhna trgovinica z različnimi izdelki, povezanimi z modo in dizajnom. madžari svoje trgovine odpirajo pozno in zapirajo zgodaj, zato sem v večino gledala le čez izložbena okna.
m o n o
 |www|
pod imenom mono ustvarja skupina madžarskih modnih oblikovalcev. profiji. na to kaže tudi spletna stran. tale kartonasta drevesca so mi bila res všeč.
p r i n t a
|www|
no, za printo mi je bilo pa res žal, da je bila zaprta. printa je kavarna, galerija in eko trgovina obenem.  nujno na spisku ob naslednjem obisku budimpešte! poglejte, kako lepa je od znotraj:
r e t r o c k . d e l u x e
|www|
ofkors - zaprto. :) ampak izgleda pa super. 

zdaj pa še trgovinica, katere letak sem našla v hostlu, pa ni bilo več časa za iskanje in ogled.
r o d o d e n d r o n
|www|
kul, ne? seveda ima budimpešta še cel kup dizajnerskih fešn trgovin na nakupovalni aveniji - ulici andrássy. tudi te trgovine se odprejo ob desetih, če pa po mestu pohajaš bolj zgodaj (tako kot jaz in moja kompanjonka), lahko opazuješ, kako zaposleni v rokavičkah čistijo morebiten prah z D&G škornjev ali YSL torbic v izložbah. ko fotkaš izložbo, se seveda ustrašijo (dveh punc?) in hitro spustijo železne rešetke pred vhod. hihi.

7 komentarjev

  1. Hvala, Katja, za tole reportažo. Printa tudi mene matra. Takoj, ko bo čas (torej poleti), skočim k sosedom. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Uff, kakšen fleten izbor, očitno je Budimpešta veri fensismensi. Pa lepa hvala.

    OdgovoriIzbriši
  3. luštno..

    mene pa zanimajo tudi cene v teh trgovinicah, kako so primerljive z našimi cenami in če primerjava naša modo oz. trendi z njihovimi, je opaziti kako razliko?

    OdgovoriIzbriši
  4. Lep izbor trgovinic. Počasi spreminjam mnenje o Madžarski.

    OdgovoriIzbriši
  5. stella, cen res nisem gledala, ampak po moje so kar primerljive z našimi (v takih trgovinah, čeprav jih imamo mi manj, se mi zdi). v teh standardnih trgovinah z oblačili so cene kar iste kot pri nas, isto glede trendov (zara, mango, H&M itd.). na ulicah in metrojih je zgodba drugačna, vidiš res vse možno. ampak saj tako je tudi pri nas. :)

    nasplošno budimpešta pusti tak mešan vtis. veliko lokalov je praznih in zapuščenih, sicer lepe in mogočne stavbe razpadajo. je pa veliko mesto, kupna moč pa generalno gledano ni velika. ljubljana je manjša, center je strogo omejen in je skoraj vsak prostor izkoriščen in zapolnjen s ponudbo, kakršnokoli že.

    OdgovoriIzbriši
  6. ugotavljamo verjetno vsi, da
    kljub kritikam na domače....je povsod lepo a najlepše doma...(:)

    OdgovoriIzbriši
  7. ...kar ene par let sva s fantom dopustovala na Madžarskem in moram rečt, da znajo bit zelo izvirni...
    Lepe zadevice :)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.