SLIDER





SNEŽNA KROGLA

hja, včasih tudi kaj spodleti. ko sem se lotila izdelovanja čisto moje snežne krogle, sem se je veselila kot mulček. iz bele gline sem oblikovala moja dva možička za v lonček - snežaka in pingvina, ju celo noč sušila na radiatorju, še vsa vznesena nad njuno ljubkostjo segla ponju, da sta ob nežnem dotiku razpadla na sestavne dele. pa sem ju zlepila skupaj s sekundnim. skratka, že začelo se je bittersweet
za DIY snežno kroglo potrebujemo figurice (ni nujno, da jih naredimo sami, lahko so keramične figurice ali svečke različnih oblik, ki jih je polno po trgovinah v tem obdobju leta), steklene lončke (od frutka so ravno pravšnji, tudi tamali glaži od rdeče pese so kul:), servetke in lepilo zanje, sekundno lepilo in pa nekaj, kar bo nadomestilo snežinke. jaz sem razmišljala celo o kokosovi moki, pa je razum premagal nore ideje in sem uporabila kar srebrne zvezdice. če bi ga imela pri roki, bi dodala še kapljico ali dve glicerina.
najprej s servetki polepimo pokrovčke in počakamo, da se lepilo posuši.
potem na pokrovček s sekundnim lepilom nalepimo figurico. 
v kozarček skoraj do vrha nalijemo vodo. pozor! volumen figurice bo izpodrinil nekaj vode, zato delovno podlago zaščitite s kakšno cunjo ali polivinilom. v vodo natresemo še naše snežinkice/zvezdice in previdno privijemo pokrovček. nato pa uiiii, si damo duška in stresamo našo snežno kuglo in opazujemo svetlikanje. 
moj snežko je v vodi postal en bajsi. :) pozabila sem namreč na efekt zlate ribice, tako da vam svetujem, seveda, če se boste loili izdelave svoje snežne krogle, da imate tole mojo napakico v mislih. :)

5 komentarjev

  1. :)Tole bo pa res treba sprobat! Super bajsi je.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ah tale snežko je prav kul! To da je malo bolj okrogel je samo še bolj simpatično. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Katjuša, mam en tak občutek, da te je Dedek Mraz (tisti tapravi iz Laponske) vzel letos za pripravnico. To ni kar tako!

    OdgovoriIzbriši
  4. eno prašanje... voda pa nepečena glina... a to se bo obdržalo?

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.