SLIDER





ZA DEVETIMI GORAMI

ah, saj vem. okusi so raznovrstni, ampak ilustracije zvonka čoha mi res niso kaj preveč povšeči. daleč od tega, da sem ozkogledna tradicionalistka, le svet otroške ilustracije je po moje premehak, presvetel in prenežen zanje. v tej moji iluziji me njegova estetika kar malce zmoti. v tandemu z risbo ančke gošnik godec, ki je soilustrirala zbirko slovenskih ljudskih pravljic, pa sploh. je pa naslovnica zato prečudovita, polna drobnih detajlov in ptic, ki jih imam tako rada.

če bi si radi ilustracije ogledali v orginalih, se le oglasite v ljubljanski mestni hiši, kjer bodo na ogled do 20. februarja.

9 komentarjev

  1. tudi jaz sem bila kar malo razočarana ko sem videla ta tandem Ančka-Zvonko... je pa to malo pomagalo, da jo nisem takoj zgrabila in kupila... mogoče me pa še prime... :)

    OdgovoriIzbriši
  2. aja ne vem če sem bila jasna... meni je Ančka tudi zelo zelo pri srcu, Zvonko pa pač ne...

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi meni ta kombinacije ni preveč všeč, mi pa njegove ilustracije odlično sedejo poleg pesmic v knjigah Encibenci na kamneci.

    OdgovoriIzbriši
  4. jaz tudi ne maram zvonkota, vsaj pri otroških ilustracijah ne. naša mati, vzgojiteljica, je tudi čisto zgrožena. že celih dvajset let odkar je brala enci benci ta malim v jaslih, je rekla, da so bile določene ilustracije (nekatere so res preagresivne), ki so se jih otroci tako bali, da jih je mogla preskočit..

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni je Zvonko Čoh odličen v Črvivih pesmih Andreja Rozmana Roze. Onadva sta odlična skupaj, tu pa očitno ne gre skupaj.

    OdgovoriIzbriši
  6. Kot ne ravno dobra poznavalka...

    Naslovnica je pravljično pravljična :-) tega žal ne morem reči za vse na ogled postavljene sličice :-(

    Je pa res, da pravljice niso namenjele le otrokom :-/ Vsaj teta Svetlana M. je znala kakšno takšno izustiti, da smo mnogi pozabili zapreti usta :-O

    OdgovoriIzbriši
  7. najboljše pravljice so zanimive otrokom in poučne odraslim. ;) ampak zvonkove ilustracije meni pač niso ...

    OdgovoriIzbriši
  8. Zvonko naj raje ilustrira za odrasle. Z Ančko pa SPLOH ne gresta skupaj, le kdo se je tega domislil?!

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.