SLIDER





LAČNA.

rada kuham. čeprav imam rada pri kuhi mir, kar pa niti doma niti v študentskem domu ni ravno pogosto uresničljivo. :) res ne maram, da mi kdo stoji za hrbtom, pod roke gleda in me zraven celo še kaj sprašuje. v taki situaciji postanem zelo razdražljiva in godrnjava. jaz raje med kuhanjem preberem kakšno stran v knjigi (če ni ravno sposojena) kot pa klepetam. zelo rada jem gobe, njamnjam. in njoke tudi. gob sem v zadnjem tednu pojedla natančno pol kile.
NJOKI S ŠAMPINJONI V SMETANOVI OMAKI
šampinjone zelo na hitro operemo pod mrzlo tekočo vodoin jih popivnamo na papirnatem servetku/brisački
očistimo jih in narežemo na kakšne 3mm debele listke
segrejemo malo olja in gobe prepražimo. aja, zdej bi nina vprašala, koliko časa ji pražimo. :) okoli 7minut na precej močnem ognju, ravno toliko, da njihov volumen upade in čisto malo pozlatijo. nato jih solimo, popramo in posujemo s česnom v prahu. po želji.  česen+timijan sta sicer super kombinacija za skoraj vse gobe, čeprav meni timijan k šampinjonom ne paše. zalijemo s smetano (jaz sem s tisto za kuhanje,  lahko tudi s sladko, kislo, nima veze) in dodamo en trikotnik topljenega sira. vmes skuhamo njoke, ki so itak endvatri fertik (vsujemo v vrelo vodo, ko priplavajo na površje, je to to). vse skupaj zmešamo in še malo pustimo na ognju, da se zgosti.
jz mam ful rada to omako, no, zato je je tako veliko. pa poper imam tudi rada. :)

pehtran bi na tem mestu ziher vprašal kaj takega kot: kaj ste pa vi dobrega jedli danes? no, da slišim...

6 komentarjev

  1. Mmmm njoke obožujem :) Delam podobne vsake toliko, danes pa pri nas rižota v teranu s trevisianom in pršutom ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Oh me veseli, da si tudi ti en receptič blognila. :) Me moraš kdaj na kosilo povabit, ker vidim, da zelo dobro kuhaš. Tole bom pa sprobal enkrat. Ko se ogpogumim za kuhanje gob.
    Vprašanje je pa definitivno na mestu:).
    Jaz sem jedel purana s sirom, krompir in por. Pa en kup sladkarij vmes, recimo pecivo in kraševe ledene kocke. Pa kakšna dva litra kave od zjutraj. In eno jabolko.
    To je pa tako, ko sem cel dan doma. . .

    OdgovoriIzbriši
  3. Včeraj pečeno tuno in blitvo s kosmiči (sliši se čudno, ampak je dooobro). Danes pa koščki pišč. mesa v smetanovi omakci in (domače) njoke ;) Njam njam...zdej sm pa lačna postala :P

    Tole s šampinjoni ob priliki poskusim...hmm...a lahko gobe med dojenjem? No, če ne pa čez par mesecev :)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Ami-njami šampinjončki :-)
    glej kako se jih jaz lotim:
    (1)klik

    (2)klik

    (3)klik

    manj kot 3 minute za 500 g šampinjonov :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jaz sem pa še zdaj sita od Elektrinih pit s feto" in mediteransko omako. Sliši se hecno ampak je božansko...

    OdgovoriIzbriši
  6. jaz šampinjone ponavadi naredim v pečici z gorgonzolo, ampak tole izgleda super slastno :) tako da naredim ob priliki (torej čimprej)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.