SLIDER





5: Jure Lavrin

Jure zna marsikaj. Recimo bobnati, kar počne v parih bendih (We can't sleep at night, Vortex Magnolia, Nina Bulatovix). Animira, barva in lakira na blogu Barve&Laki. Med njegove talente lahko preverjeno in brez dileme uvrstimo tudi kuhanje, peko in vse, kar sodi zraven. Vsake toliko pa spremeni identiteto in v Gromki vrti muziko kot Brian Emo. Naslednjič že ta četrtek, zato bo Juretov seznam nekaterih njemu nepogrešljivih reči kar fina uvertura.
Jure (tisti zadaj v grmovju:) z bratom Markom tvori glasbeni tandem Vortex Magnolia

  • Curaprox zobne ščetke. Prej se mi nikoli ni ljubilo po novo ščetko, četudi sem jo že krvavo potreboval. Sedaj je vse drugače; brez obotavljanja grem - ko potrebujem novo - v bližnjo drogerijo. Ponavadi kupim kar tri v paketu, ceneje je, pa še doma te vedno čakata dve novi zverini, pripravljeni na uporabo. Vsaka s svojimi 3960 ščetinami. Kakšna moč in udobje!
  • Prosena kaša. Ker sprva izgleda kot da ne bo nič iz nje. A bolj se z njo ukvarjaš, več svojega bogastva pokaže. Čeprav jo imam neizmerno rad, jo na koncu neusmiljeno pojem.
  • WINAMP. Predvajalnik za glasbo. Menjajo se letni časi, menjajo se modni kroji in ljudje, ki pišejo o svojih petih najljubših nadomestkih za resnično življenje. Menjajo se punce, katere imaš rad, menjajo se najljubši položaji, menjajo se lasje na glavi. Menja se denar, menjajo se smeri, v katere drvi ta svet. Menjajo se naslovi, kjer živiš, še email naslovi se menjajo. Predvajalnik za glasbo pa ostaja isti. 
  • Protihrupni čepki za ušesa.  Igram bobne in pred kratkim sem postal lastnik, mojima sluhovodoma prilagojene, zaščite za sluh. Hrup je manjši, brnenja v ušesih po vaji ni več, zbranost je poskočila. Nauka sta dva. Kdor ima rad svoje telo, se poizkusi zaščititi pred škodljivimi vplivi. Drugi nauk govori o odnosu do glasbe. Ni mi več všeč, če je glasba zgolj hrup, konzumiranje, brnenje. Muzika mora biti tudi pozorno poslušanje, razmišljanje, uživljane v sporočilo soljudi, učenje od drugih.
  • Yogi Tea, blagovna znamka čajev. Ker jim gre dobro od rok mešanje začimb, ker imajo umirjene embalaže, ki se podaju k čaju, imajo pa tudi dobre pisce, ki se potrudijo zapisati na ovoj nebuloze tipa Serving Your Spirit, čeprav oni vejo in mi vemo, da tega nihče ne jemlje resno ter da je višji pomen lari fari keš keš. A če se že držiš žanra, bodi pri tem dober.
Za konec pesem See/Saw, avtor je Jay Reatard, v lanskem letu umrli genijalec. Njegova muzika se dobro poda k tej spletni strani – ker tu se zbirajo lepe stvari, a včasih človek od tega znori.

Hvala Katji za povabilo, naj ji blog raste kot podivjana ovijalka:)
Jure, hvala tebi!
 

6 komentarjev

  1. :)) še več kot le lepo napisano. zdaj probabli fejvrit pepermintov intervju, čeprav to ni, pa je. potrjujem dijanin komentar, da bo držalo dvojno.
    jure, kaj ne bi ti tud začel pisat bloga? mi bi brali!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, ravno včeraj sem premišljevala, kje so te petke :) no, pa so nazaj :) in ja, zabavno

    OdgovoriIzbriši
  3. jureta sem spoznala po takem zanimivem naključju, da bova enkrat prodala avtorske pravice v hollywood in potem se nam boste lahko hihitali v kinotih. tako da je že od štarta na listih ta zanimiv ljudi in tale petka je za polulat se smešna. in ja, na briana je treba it plesat!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hahaha, res dobra petka ja :)
    Bom pa definitvno začela spremljati tele Barve in lake - good stuff.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.