SLIDER





B E K S T E J Đ

Ali lepo po slovensko - zaodrje. Po včerajšnji krasni marionetni predstavi so nas lutkarji povabili v zaodrje. Kako fino, da sem čisto po slučaju imela v torbi Arčija, ne? :) Tako lahko tudi vam pokažem, kaj vse se skriva za tistim mini okencem.
Tole je konstrukcija, na kateri se menjujejo scene. Tisti pravokotnik čisto na koncu je okence, na drugi strani pa smo bili gledalci. Predstavljajte si štiri odrasle ljudi, kako se eno uro tiščijo tukaj, z marionetami v rokah, hkrati pa menjujejo prizore, so lučkarji in še kaj. 
Najboljši moment v predstavi je bil, ko želi hudič barantati za Gašperčkovo dušo, ta pa reče, da je nima, ker mu je mojster Klemenčič ni naredil. :) Marionete iz te predstave sicer niso originalne, z mavčnimi odlitki so jih replicirali, saj so originalne pač preveč dragocene. Nekatere stvari pa so še vedno točno tiste, ki jih je desetletja nazaj naredil in uporabljal mojster Klemenčič. Recimo Viva kartonast tulec, ki ga uporabljajo kot zvočnik. V bekstejđu je prašno, reflektorji so močni, igralci pa imajo čisto posebne glasove. Ah, fino doživetje.

8 komentarjev

  1. ja, res nadkul. in potem zaodrje, jaz kar nisem mogla verjeti. enihu, če kdo ni dojel, res se splača. pa bolj odpredi in v sredino se usest! ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja tale predstava je res super. Vse je analogno. :)

    Meni je pa gašperček najbolj kul nasploh. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. gašperček, ugani, za kom sva z nino sedeli. ;)

    res je blo fino, sem sklenila, da bom ves repertoar LGL pogledala od zdaj naprej. ok, razen dramskih za mlade, se razume. :D

    OdgovoriIzbriši
  4. LGL je itak zakon. Kar sem do sedaj gledala v zadnjih 10 letih je bilo vse mega. Še z mladinsko dramsko so me čisto presenetili.

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala, Katja, za tako lepo 'reportažo' :).

    OdgovoriIzbriši
  6. No, in decembra 2011 je tudi monografija o Milanu Klemenčiču izšla.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.