SLIDER





NA OBISKU: SONDA V ŽIVO

Na poti v Zagreb smo se spomnile, da bi lahko za kakšen design hint vprašale na Twitterju. Bruketa&Žinić so bili pravi naslov, predlagali so nam prostore hrvaškega oblikovalskega društva. Pa smo šle.V ponedeljek zvečer se je tam odprla prva iz serije razstav nagrajenih avtorjev Razstave hrvaškega oblikovanja 0910, me pa smo vse malce prehitele in pokukale noter še pred otvoritvijo.
STUDIO SONDA iz Poreča razstavlja kar... sebe. Oblikovalci so svoj studio za par dni preselili v prestolnico, kjer lahko utrip njihovega dela v živo spremljajo naključni mimoidoči ali pa obiskovalci razstave, ki s pritiskom na kljuko vhodnih vrat vstopijo v studio. Jaz, ki ne znam govoriti hrvaško, sem bila bolj tiho, se je pa zato Nina bolj razgovorila in poklepetala s poreškimi kolegi. Vsi so bili super prijazni in mi dovolili fotografirati vse po vrsti. Odlični so, par brošuric Sonda je končalo tudi v moji torbi, plakat Mijenjam Anu Karenjinu za ćelavu pjevačicu pa me nasmeji še zdaj, ko gledam tako preko ekrana.
Kaj v studiu Sonda počnejo zdaj, pijejo kavico, rešujejo sudoku ali pa delajo, si lahko ogledate tudi, če niste v Zagrebu. V okviru razstave se namreč snemajo in lahko jih vidite v živo, od njih vas loči le klik. :)
 
Hvala za gostoljubje in prijaznost! 

2 komentarja

  1. Jeeej, res jih je bilo fino spoznati in tudi prav fouš sem jim bila, da sodelujejo v taki kul razstavi in malo fouš, ker so na državnem nivoju tako fino organizirani. In lepo galerijo imajo.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.