SLIDER





MOJCA BERHTOLD – KO POTREBUJEMO NEKOGA, DA IZ KVADRATNIH METROV NAREDI DOM PO NAŠI MERI

Dom. Čarobna beseda, ki ima posebno mesto v našem vokabularju in naših mislih, vsakemu pomeni nekaj drugega. Prostor, kjer odraščaš, iz katerega odideš v svet in na svoje. Morda je dom prav to – biti na svojem. In bivati v okviru tistih kvadratnih metrov, ki so nam dani, je lahko res sanjsko. Še posebej, če nam pri uresničevanju naših sanj pomaga nekdo, ki nam stene in tlake pokaže v novi, lepi, našim željam, potrebam in življenjskemu slogu prilagojeni podobi.
Prav to počne Mojca Berhtold, arhitektka, ki se odlično znajde v svetu notranjega opremljanja prostorov. Pri svojem delu se rada igra z oblikami in materiali, osnovne oblike povezuje v različne kompozicije in tako tvori vedno nove in nove dimenzije prostora. Pomembno vlogo pripisuje tudi barvam, vendar se izogiba reševanju prostora le z barvami, bolj se poglablja v psihološke učinke uporabljenih barv.
Poseben izziv pri opremljanju prostorov zagotovo predstavlja iskanje kompromisa med željami in potrebami naročnika ter strokovnim mnenjem arhitekta. Mojci se ideja vedno porodi tedaj, ko vidi in občuti določen prostor, se seznani z njegovimi pozitivnimi in negativnimi lastnostmi. Smernice pri vsakem projektu nedvomno ostajajo naročnikove zahteve in želje. Z načrtovanjem se prepletajo z arhitektovo idejo, ki se šele ob natančnejšem spoznavanju naročnika razvija in raste.
Ko pogledamo podobe interierjev, ki jih je načrtovala Mojca, lahko kljub raznolikim prostorskim danostim in projektom izluščimo rdečo nit njenega sloga. Prostori so zračni, svetli in udobni.  Premišljeni kombinaciji lesa, blaga in drugih materialov je dodana ravno pravšnja količina barve, ki interieru, pa najsi gre za dnevni ali spalni prostor, kuhinjo ali kopalnico, poslovne prostore ali trgovino – doda tisto piko na i, ki ločene sobe in kotičke poveže v zaključeno celoto. 

Vabim vas, da si ogledate Mojčino spletno stran, se z miško sprehodite po virtualnih sobanah in si v domišljiji naslikate vaš sanjski dom. Slednje je, ob čudovitih prostorih, ki jih ustvarja Mojca Berhtold, skorajda neizogibno.

9 komentarjev

  1. Zelo lepo. Moderno a hkrati domačno. Sem pregledala še ostale prostore na spletni strani in sedaj se močno strinjam z zadnjim odstavkom - že sanjarim. :-) Mojci pa želim še veliko zanimivih in uspelih projektov!

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaz bi rabila nekoga takega...do takrat pa se bom morala zadovoljiti s sanjami :)))

    OdgovoriIzbriši
  3. oh, prvi slika, i'm in love! ravno prav pohištva, premišljen luksuz, rexi,... pohvale arhitektki! se da vaše delo kje tudi "začutiti" v živo? kakšna gostilnica, javen interier ali kaj podobnega?

    OdgovoriIzbriši
  4. sori, ampak ni glih presežek...

    OdgovoriIzbriši
  5. Naaajs, še posebej sem se zagledala v sivo-turkizni kombo. Pa vijola mi je tudi pri srcu, pa... :-) Ah, someday!

    Pepermintka, brez tebe bi bili vsi "na suhem", kar se slovenskih ustvarjalcev tiče. Pa lahko bi vodila kakšen tečaj o bloganju, kaj praviš na to? ;-)

    LP vsem, Ajda (bralka blogov v ilegali)

    OdgovoriIzbriši
  6. mene tudi ni nič prav navdušilo :(

    OdgovoriIzbriši
  7. mene tudi ni nič prav navdušilo :(

    za ta denar, ki je bil porabljen pri teh primerih, bi se dalo veliko boljše.

    OdgovoriIzbriši
  8. živa, mislim, da je Mojca poskrbela za interier lokala na rudniku pri merkurju. sladoled tam v tej vročini morda ni slaba ideja, pa še interier si lahko ogledaš v živo. :)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.