SLIDER





SISI BLOGERSKI MEETUP

Včeraj nas je Silvia povabila, naj se ji pridružimo na Retro sredi, blogerskemu srečanju v trgovinici Sisi. Z aperolčki in kolački, z zastavicami iz blaga pred izložbo in prijetno glasbo, ki je prihajala z odra pred Škucom. 
S temi srečanji je tako, na njih se vedno najde nekaj znanih obrazov in nekaj tistih neznanih. No, neznanih, v blogerskem svetu je to težko. :) Za vsako punco nekako veš, kam spada, ker bereš njen blog, še posebej, če je to modni blog. Jaz, ki če že dam na blog kakšno svojo fotko, je to fotka superg, sem morda bolj na anonimni strani in mi je potem vedno malce nerodno povedat kdo sem in kaj sem. Ampak včeraj je bilo tako fajn.
Ko sem hodila iz mesta proti domu, sem razmišljala, kako mi je lepo. Ljubljano imam rada. Spoznavam toliko čudovitih ljudi, ki se ukvarjajo s prekrasnimi rečmi. Se navdušujejo nad lepim, vsak na svojem področju, najsi bo to arhitektura, likovna umetnost, fotografija, moda, oblikovanje, hišni dekor. :) To je ena od lastnosti, ki jih pri ljudeh najbolj cenim - živeti z odprtimi očmi, videti, opaziti. Tako kot je včeraj razlagala Silvia (saj se ne spomnim, če je bilo povsem takole:), ki jo sprašujejo, zakaj potrebuje novo šalčko, če jih ima pa že dovolj. Zato, ker je lepa. In z njo je tudi bivalni prostor lepši. Lepše je tudi jutro in z njim prva kava. Lepši je dan. Mala komaj opazna razlika.
In tako sem se včeraj odločila, da mi ne bo nikoli več nerodno reči, da sem Katja in da pišem blog, ki se mu reče Pepermint. To je nekaj, kar rada počnem, kar počnem lahkotno in iskreno in mi ni odveč. To ni hobi ali služba, to je nekaj, kar je že tako del mene, da sem čustveno navezana na to podobo, ki se odpre pred mano (in pred vami), ko kliknem na srček v zaznamkih. Pepermint je moj mali Ambient, ki je moja najljubša revja že od zgodnjih najstniških let. Je moj mali Osmi dan, oddaja, ki sem jo čakala vsak četrtek, in so vsi doma zavijali z očmi, kaj le vidim na tej kulturi. Pepermint je moj časopisek, moja glossy revija, moj spletni portal. In ni dnevnik, ni pisarija o meni in mojih dneh. Okej, malce tudi, ampak vse skozi prizmo navdušenja nad drobnimi in velikimi lepotami vsakdana. In enostavno najbolj izi stvar na svetu je srkati aperolček in klepetati z ljudmi, ki jim vsega tega ni potrebno razlagati in utemeljevati, kako pa to ni izguba časa. :)
In jaz upam, da bom vedno taka, tudi ko bom hodila v tazaresno službo in mi bodo otroci pri zajtrku razbijali lepe šalčke. Bom šla med kakšno prosto urico na sprehod po mestu, po poti srečala katero od čudovitih blogerk, si ogledala kakšno razstavo in na koncu stopila v Sisi, kjer bo morda Silvia (ki ima tri otroke in je enostavno čudovita!) ali pa katera od drugih deklet in skupaj bova izbrali kakšno novo lepo šalčko. Zato. Nekateri ljudje že vemo, zakaj. :)
Hvala za lep večer!

29 komentarjev

  1. kako si pa to krasno napisala! jaz sem tudi včeraj na poti domov na biciklju razmišljala podobno. ljubljana je moj new york! ;) in res krasni večeri. in pod četrti odstavek bom samo rekla: končno!!!!!! ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. ja, like WAW!! Moram se oglasit in pohvalit tebe in tvoj pepermint..polepša mi dan, vsakič ko zagledam novo objavico in lepo besedico poleg!! Kar tako naprej in pozdravček iz cerknice..:) tina

    OdgovoriIzbriši
  3. Katja, z največjim ponosom vsakomur priznaj, da si Peperminotva. To je daleč najprisrčnejši blog s pravo mešanico vsega!!!

    P.S. A sem vidla tvoj WIWT?

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako lepo si to napisala :). Čisto vse :). In spet - krasne fotografije! :) Pa kaki luštni kolački :)).
    Tebe pa res ni treba bit sram, da si gdč. Pepermint :). Nikakor!
    In ja - lepe stvari(šalčka na začetku dneva) ti še kako polepšajo dan. Mi že vemo.:)
    Uživaj!! :))

    OdgovoriIzbriši
  5. res, ful lepo napisano, in točno tako je tud bilo :) prijeten večer, toliko novih spoznanstev in tako kjut druženje da bi se ga z veseljem navadila. sami pozitivni ljudje, in tudi jst sm na poti domou razmišljala kok kul mi je blo... in BRAVO Katja za nesupergarski outfit in res, lahko s ponosom poveš za svoj Pepermint!

    OdgovoriIzbriši
  6. Zelo lepo napisano! Lepe stvari, fajn ljudje in nadvušenje (vsakogar za kakšno drugo stvar, ki se drugim zdi neumna) delajo življenje!

    OdgovoriIzbriši
  7. in všeč mi je fotka tvojga Pepermintastega laka s enakobarvnim toppingom na cupcake-u :)

    OdgovoriIzbriši
  8. In mi z veseljem beremo ta blog. Vsak po svoje anonimnež, pa vendarle je naša dežela tako majhna, da se bomo slej ali prej srečali :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Katja! Dobro jutro ! Ti si ustvarila Pepermint torej si Pepermint ti. In bajdevej si zelo popularna..hm, če nisi opazla;) ... in naj te ne skrbi, da boš za časa tazaresne službe drugačna, jaz kupujem lepe šalčke, lepe knjige, lepe slikce, lepe škatle...zmeraj:)

    OdgovoriIzbriši
  10. Uau. Super lepo, res. In super za takšne večere in druženje in spoznavanje novih ljudi. Ljubljana je res lepa pa naj se sliši še tako čizi, ampak Nina ima prav. Ljubljana postaja, če že ni postala pravi mali New York.

    Zdej mi bo še žou postalo, da nisem blogerka! :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Katja, super razmišljanje in čeveljci - kje si jih pa kupila, če ni skrivnost? :)

    OdgovoriIzbriši
  12. za te platnene kao balerinke me zadnje dni vsi sprašujejo, od kje so. so izpred treh let iz H&M in so bile ful đabe in še zdaj so kul. :)

    in ja, tanja, skorajda WIWT. :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Krasen prispevek - wish I was there;-)

    Katja, super si!

    OdgovoriIzbriši
  14. Kak odličen post! Bravo bravo! jaz sem vse tam spraševala 'katera je pepermintek', ko sem dobila natančen opis, je bil pa že čas za it domov...naslednjič te bom ujela;)
    Super blog!!

    OdgovoriIzbriši
  15. Kako lep zapis! :) Jst si štejem v čast, da grem lahko kdaj pa kdaj z gospodično Pepermintovo na kavo, da veš. ;)

    Uf, in mi je kar veliko žal, da mi ni včeraj uspelo priti do Sisi.

    OdgovoriIzbriši
  16. O, kako si to lepo napisala, kar ganila si me (to se mi zadnje čase pogosto dogaja)! Ja, Pepermint je točno to (in najbrž si marsikdo želi, da bi kaj podobnega lahko rekel za svoj blog) in res si lahko ponosna nase in nanj. Mi je pa žal, da sem spregldela tale meetup (no ja, saj tudi sicer ne bi mogla prit, sem imela opravke na drugem koncu našega New Yorkca;))

    OdgovoriIzbriši
  17. Ne nehat, ker ljubim tvoj blog. Stil, pisanje, slikce ... Love, love love! :)

    OdgovoriIzbriši
  18. ja,vsak ima svoje veselje....zakaj pa ne....

    OdgovoriIzbriši
  19. Katja, poljubček za tole, res res lep zapis!

    In prijazno fouš sem vam za včeraj :-)

    OdgovoriIzbriši
  20. Super napisano, pa zelo resnično! Pa vedno lahko s ponosom poveš, kdo si in kaj počneš. Ker tvoj blog je preprosto čudovit! In malenkosti, kot so nove šalčke in ostale pisane nujnosti iz Sisi so tiste, ki polepšajo vsak dan. In radi jih imamo.

    OdgovoriIzbriši
  21. Mislim, da si veliko preskromna do sebe, kar se tice Peperminta. In tako lepo napisano, da sem za svoj blog ostala brez besed :)

    OdgovoriIzbriši
  22. Kot so rekli že številni pred mano - res lepo in iskreno napisano! In Pepermint je že neke vrste blagovna znamka, na katero si upravičeno lahko ponosna. Meni (in sigurno še mnogo drugim) si polepšala marsikateri dan in to kar počneš, je vse prej kot zabijanje časa.

    Andreja

    OdgovoriIzbriši
  23. se podpišem pod vse zgornje komentarje!
    trikrat hura za našo naj blogerko:)

    OdgovoriIzbriši
  24. Katja, tudi jaz se strinjam z vsemi komentarji zgoraj in še enkrat več naj povem, da je bil zame pred časom tvoj blog pravo odkritje in da se od takrat naprej zelo rada in pogosto vračam na to stran. Tukaj sem izvedela za marsikater zanimiv dogodek v našem malem "New Yorku" (ta prispodoba je blazno luštna), o tem kako lepo oblikovan je tvoj blog pa najbrž nima smisla, saj vsi to vidimo. Jaz bi tudi tako lepega....Glede retro srede mi je pa zelo, zelo, zelo žal. Sploh nisem vedela in še bolje da nisem, ker sva včeraj z tamalim škorčkom prišla iz bolnice. Konec dober in vse dobro, kaka retro sreda bo pa najbrž še prišla nasproti.

    OdgovoriIzbriši
  25. Res si čudovito napisala tole! In Res Katja prosim lepo, da od zdej naprej ponosno poveš da si TI tista Pepermintka !!!! Na Retro sredi so me vsaj 3 punce-če ne več- vprašale, katera je tista Pepermintova Katja ! :) Seveda sem hitro ponosno s prstom pokazala nate ;))

    OdgovoriIzbriši
  26. ja, da ti ne bi bilo slučajno še kdaj nerodno povedat, da si ti katja od peperminta! :) meni bi bilo nerodno do tebe prit in te vprašat, če si ti ta :) ker saj veš, si tko kot ena muvisuperstar, ki jo veliko ljudi pozna tako, prek medijev, v resnici pa ne... ampak glede na to, da je tvoj blog tako fajn, moraš biti tudi ti prov fajn punca in zato, če se kdaj kje srečava, sem sklenila, da mi ne bo nerodno vprašat ;) p.s.: pri nas te že moj dečko pozna, ker velikokrat razlagam, "a veš, una katja od peperminta..."

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.