SLIDER





HENDEE, AAJDEE IN COPA COPA.

Naj vam povem, kako je fajn, ko se lahko v copatih sprehodiš najprej po sveže pometenih kamnitih sopnicah, nato pa še po sveže pokošeni travi pred hišo, z veliko cajno v roki in odejo pod pazduho. Malce se razgledaš naokoli, izbereš najlepši kotiček, odložiš bisago in razgrneš odejo. Copate sezuješ ob njene robu in iz torbe previdno razložiš pripravljene stvari. Recimo debelo, napol prebrano knjigo. Košarico jagod z vrta. Domačo limonado.
In potem ležiš, s knjigo pred nosom, pihaš v mravlje, ki se sprehajajo čez papir in malo vijolično dišečo kepico, reče se ji Aajde, sprehajaš med dlanmi. Napolnjena je z ajdovimi oluščki in cvetovi sivke, ki omamno dišijo in tudi uspavajo. Hm, idealen prostor za Aajde bi bil pod odejico v otroškem vozičku, morda teorija o uspavalnem učinku sivke res drži. Mečkanje, božanje ali le vonjanje Aajde, mehko okrogle zverce, sprošča zagotovo.
V prostorno torbo gre vse, kar potrebujemo za tako brezskrbno bralno popoldne na vrtu. Ali, zdaj je pač tak čas, za na plažo, pod dišeče borovce. S Hendee gremo lahko na trg na zgodnje sobotno jutro ali v knjižnico (opozarjam na skrajšane poletne urnike!:) po težke kilograme knjig. Mehak, a trden filc, iz katerega je Hendee sešita, s svojo mehko sivo podobo prav nič ne daje slutiti, da je stoodstotno pridobljen iz odpadnih plastenk. Pa je.
Tole pa so Copa Copa, najbolj kulski copati na svetu. Mehki, topli, za doma. Ročno so sešiti iz večih plasti filca, ki je v tem primeru ustvarjen iz odpadnih volnenih puloverjev. Krasno novo življenje živijo ti puloverji, pri nas, hvaležnih lastnikih tehle copat. Njihova na videz robata oblika krasno sodeluje s pisanimi nogavicami. Tačke iz silikona na podplatu poskrbijo, da nam na parketu ne drsi, čeprav sumim, da bi se bilo v Copa Copa-h prav fino drsati in vaditi piruete. In v vsakem copatu se pod eno plastjo v žepku, zašitem z oranžno nitjo, skriva malo sivke.
Hendee, Aajdee in Copa Copa so ročno izdelani v Sloveniji, vse, od materiala do pridnih rok, ki izdelke šivajo, je domače. Zanje in za ostala zanimiva darilca, ki jih lahko podarimo sebi ali drugim, skrbi KAAITA. Magična ekipa z roba gozda.

5 komentarjev

  1. <3 In kakšne lepe fotke, ooo!
    Morda veš, kje se dobi tak recikliran filc iz plastenk? Copacopke pa že imam, lalala, sem jih dobila v službi za darilo in so zakon! Žogice iz blaga bomo očitno od zdaj naprej podarjali dojenčkom, torbe pa mamicam (za pleničke:)!

    OdgovoriIzbriši
  2. Tako lepe stvari in še tako lepo pofotkane!

    OdgovoriIzbriši
  3. Obožujem filc,
    obožujem sivko...
    Pohvaljujem recikliranje in domačo izdelavo in pozdravčke vsem, ki prispevajo k takim lepim izdelkom.
    *Liupka

    OdgovoriIzbriši
  4. In na roko spletene volnene nogavice! Te, ki mi jih je pred leeeti spletla babica, so že povsem luknjaste in stanjšane na podplatih. :-( Mislim, da sem pravkar odkrila pravi naslov za letošnje pismo Božičku. :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. copacopa so moji najljubši copati in hende je moja druga najljubša torba! ;)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.