SLIDER





STOCKHOLM {IZLET V UPPSALO}

Na prvi izlet sva šli v Uppsalo, znano univerzitetno mestece, kamor radi na izmenjave hodijo tudi slovenski študentje. No, srečali nisva nobenega, v mračnem in vetrovnem dnevu je mesto delovalo precej zaspano. Malo sva se šetali in našli lep park, z malimi pujsi, zajci in kozami v ogradah. Pa drevesa, ki imajo gips in jim lahko s flumastrom, ki visijo iz krošnje, napišeš, naj se hitro pocajtajo. Imajo moderno železniško postajo, ogromno cerkev, grad in grajski park, ki je sedaj botanični vrt. In tudi Uppsalčani imajo nekakšno Kulturhuset, le da je njihova bolj stajliš od tiste v Štokholmu. Aja, pa najbolj znan kao Uppsalčan je najbrž Carl Linne(us), ki se ga spomnimo iz učnih ur biologije. Frajer. V Upsoli ( s poudarkom na o in ne na ups:) je kar nekaj kamnitih mostov in ob reki rastejo košati kostanji. Ampak galebi lahko mirno prešišajo lose in postanejo švedska nacionalna žival, ker jih je bilo tudi tukaj milijon.

4 komentarji

  1. Mmm, lepa slikca iz parka! Ste kaj pile tam?;)

    OdgovoriIzbriši
  2. ful lepo...
    pa mislim, da je bil tudi Ingmar Bergman rojen v temle mestecu...

    OdgovoriIzbriši
  3. pred mesecem dni sem bila 3 dni v Uppsali, ampak vecino casa v konferencnih dvoranah, ali pa v hotelski sobi zdravila gripo,
    nekatere fotke so mi popolna novost, ker sploh nisem imela casa kaj dosti hodit po mestu
    da o tem, da sploh nisem sla v Stockholm, niti ne zacnem jamrat

    OdgovoriIzbriši
  4. Oj, se moram javiti. Tvoje fotke plus ogled včerajšnjega filma Odrasli (ki se dogaja na Švedskem) so naredile tole Švedsko prav mikavno, da kar tuhtam o karti za Štokholm, ajajaj...:)
    btw. tista brožka iz filca lani, ki sem jo zadela pri tebi, pa me je potem spodbudila, da sem še sama začela svaljkat..tako da, le tako naprej s pepermintom! ;))
    Petra

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.