SLIDER





STOCKHOLM {STREETSTYLE}

Pa poglejmo, kaj na ulici nosijo pregovorno fashionforward Švedi. Na prvi pogled morda nič nenavadnega, ampak po enotedenskem sprehajanju po ulicah Stockholma sem izluščila nekaj trendov. Fotke so mimogredne, jebiga, nisem tak majster kot Ekoas. :)
Moški? Ozke hlače, kavbojke ali slim hlače od obleke. Srajčka, svetlo modra ali karirasta, obvezno zatlačena za pas. In usnjena aktovka. Večja je, boljša je. Oranžno usnje zmaga. Čevlji pa klasični tahmašni.
Punce so velikokrat obute v (meni nevšečne) pistol shoes iz Acne. Recimo dekle iz zgornje leve slike. No, morda tudi niso iz Acne, originalke so, morda pa nosijo tudi kakšne približke, kdo bi vedel. :) Dečva na desni fotki pa je tako grdo gledala v svet in se v najhujši vročini zavijala v dedkov suknjič, da sem se je kar ustrašila.
Naslednji veliki (stari) hit so bele allstarke. Tako pri fantih kot pri puncah. Nizke, visoke, na kratke ali dolge hlače, obleko ali pajkice. Snežno bele ali od mestne umazanije ozaljšane, ni važno, samo da so.
Kar se frizur tiče, si dekleta lase na veliko spenjajo v figo. Če so kratkolase, so postrižene na Robyn. Še en frizurni hit se vrača - lasje enake dolžine, tudi sprednji, ki jih s prsti potegnejo čez glavo, da pade, kamor pade. :) Če še vedno ne razumete, se spomnite na Steffi Graf, ona je obvladala to pričesko.
Kaj še? Đins srajce, ki so lahko tudi obleke. Široki štrikani puloverji. Majčke z žepkom na prsih in zavihanimi rokavi. Raybanke. LBD tudi za čez dan v kombinaciji z belimi platnenimi supergicami. Dolge verižice z velikimi obeski.
V različnih trgovinah z oblačili lahko najdeš brezplačni streetstyle magazinček, imenovan I SNAP U. Ker sem si jih prisvojila kakšnih 5, dva z veseljem oddam kakšni modni navdušenki ali navdušencu, če se kakšna/kakšen javi. Fotke notri so kar luštne.

7 komentarjev

  1. joj, jaz bi pa totalno imela tiste gležnarje, ki si jih označila za Acne. že par let neuspešno iščem zadovoljujoč par pri nas.

    in super si popisala ulice, btw!

    OdgovoriIzbriši
  2. pozabla si oment, da so pretty much vsi enako oblečeni. in potem vidiš ob 17:30 tri luškice skupaj na pijači, ki imajo vsi isto karirasto srajco.
    in da nosijo stvari iz H&M - tiste, ki jih imamo mi za tshrtke, imajo oni za oblekce. zavidam.

    OdgovoriIzbriši
  3. Izjemno lušten prispevek! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Zgleda da so allstarke letos kar nekako povsod in, še celo pri otrocih. Sicer pa kdaj pa niso bile :))) Jaz sem od nekdaj njihova fanica.
    Všeč so mi široke srajčke in pletenine, lase spete v fige pa...ne preveč, ker me spominjajo na starejše ženske.
    Fini ulični prispevek si naredila.

    OdgovoriIzbriši
  5. Fin prispevek, moda na ulicah mi je vedno blazno zanimiva. In fant na 3. sliki je skoraj malo tak kot Alexander Skarskard (napisano s krogcem nad a-jem;))

    OdgovoriIzbriši
  6. Iiiiii, komi čakam, da grem!

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.