SLIDER





ZAPUŠČEN LES IN POLETNO CVETJE

Včeraj sem vas že malo hecala na FB in vas spraševala, v kaj in zakaj sem vrtala luknje z bormašino. Jp, v stare deske, ki so se leta močile na dežju in sušile na soncu. Popisala sem jih s čopičem in akrilno belo barvo. Ni šlo zlahka, ker barve nisem redčila z vodo, ampak efekt je pa kjut. Tak, rustikalno poročni :) K starem lesu po mojem mnenju lepo sodijo rože. Z nadlepim rožnatim blagom sem zato oblepila lesene ščipalke in naredila zastavice za na mafine.
Če prirejamo tazaresno čajanko ali praznovanje, lahko vsakemu gostu ob pogrinjek zapišemo ime, morda številko mize na kos deščice. Meni je bilo že tako dovolj vroče, zato je bila moja čajanka čaj-less. Malo torej goljufam :)
Vazice sem v viseče spremenila tako, da sem jih okoli vratu enkrat ovila z cvetličarsko žico, nato pa z drugim kosom žice naredila lok iz ene na drugo stran, tako da sem dobila nekakšen ročaj. Za povezano zgodbo sem okoli žice zavezala pentljo iz enakega blaga, kot sem ga uporabila pri ščipalkah in cake toppersih. Vaze lahko obesimo na žebelj ali pustimo na mizi, morda na tleh ali na debelem lesenem čoku. Ko se stemni, obnje postavimo bele sveče.
Desko z napisom sem postavila na vidno mesto, okoli nje sem prav tako ovila trak blaga. Skozi zvrtani luknji sem napeljala navadno vrvico. Desko sem skupaj z manjšim cvetličnim aranžmajem obesila na isti žebelj, oboje pa spela še z eno okrancljano ščipko.
No, zdaj naj se pa hitro kakšna od meni bližnjih punc poroči, da prevzamem dekor v svoje roke. Mislim, da bi v tem nadvse uživala. Samo nekaj stopinj manj se ne bi branila.

23 komentarjev

  1. Đizss! Izpiljno do potankosti. In hkrati kako "malo" (= €) je treba, da izpade izvirno, ljubko, srčno ♥

    OdgovoriIzbriši
  2. Fantastično izgleda! Res je ljubko.

    OdgovoriIzbriši
  3. Če se že greš "stiliranje", si vsaj malce boljši fotoaparat nabavi, takole res, pa brez zamere, izpade amatersko (in da ne rečem tudi "že videno"). In to je šele prvi korak. Fotošutinge delajo ekipe, ne posamezniki in razliko se opazi na 3 kilometre. Čestitke za zagnanost, to pa vsekakor.

    OdgovoriIzbriši
  4. Iz fotografij veje poletna spokojnost. Tako prijetno romantično, bi človek rekel. Ne dvomim, da boš kmalu imela polne roke dela na kakšni prijetni poroki. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. v tej vročini jaz vidim samo mrzlo piće in noge v luft pred ventilatorjem, pepermintova pa takole!!!

    ljudje, temu se reče ljubezen do lepega, temu! samoiniciativa na 199%. ne poznam nobenega človeka, ki bi bil tako entuziastičen do svoje službe, prostega časa ali česarkoli.

    takoj zdaj se spravim izpred računalnika in grem zložit posodo iz pomivalca! tole je bila odlična brca v mojo leno rit, zato hvala ti, pepermintova.

    ps: anonimna tečnoba, ko bo katjo najela kakšna nepropadla revija in bo imela na voljo asistentko in fotomašino zadnjega modela, boš pa rekel/rekla kaj? taki, kot si ti, vedno nekaj najdejo. razliko se opazi na 3 kilometre, res je, jaz opazim recimo srčnost, pozitivo, ki se je tam, kjer je v igri denar, ne najde. ah, posoda čaka!

    OdgovoriIzbriši
  6. Katja, rokco imaš, uč tudi in vrt je pri hiši..pri mooju naročiš kartice (s tvojimi finimi fotkami) in evo dodatne dejavnosti Čajanke & Co.

    OdgovoriIzbriši
  7. In, da se ne bi kdo slučajno šel fotošutinga sam, vsaj sosedova babica naj pomaga, da bo vse po reglcih in ne bo potrebno inšpekciji za fotošutinge opazovati z 3km oddaljenga gozda

    OdgovoriIzbriši
  8. V tej vročini bi vsi svatje v klet pobegnili :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Zelo lepo, pravi navdih..., ah, kako romantično...

    OdgovoriIzbriši
  10. Katja,cudovito ! Dekoriranje na svoji poroki je neprecenljivo, poskusi... Jaz sem :)

    OdgovoriIzbriši
  11. omojbog! že pri sredi posta sem pomislila: "čeprav te ne poznam in čeprav se najbrž ne bom nikoli poročila, bi te takoj najela za wedding plannerja." :) prelepo!

    OdgovoriIzbriši
  12. wauuu, ful lepo!
    meni jo všeč tud tisti črtast prt / prtiček. spran les pa itak. ta rumeni (limonasti?) mafinčki bi pa prov pasal zraven bele kave zdele v službi, mmm....
    sej vem, da ti nisem bližnja punca pa tud poročit se ne nameravam, hihihi, ampak ČE bi bla in ČE bi se nameravala, potem bi zagotovo želela, da TI dekoriraš poroko. Absolutno!

    OdgovoriIzbriši
  13. Veliko preden sem prišla do konca, sem si rekla, jaz bi tole imela na svoji poroki;) in "amaterskost" je prej plus - imam neskončno raje tvoj solo fotošuting, kot fotošuting marsikatere slo. revije o ambientu, domu ipd., kjer poslikajo konfekcijske zadeve v kakem rutarju - ali pa vsaj tako zgleda. Se podpišem tudi pod Polonin in Matildin komentar.

    OdgovoriIzbriši
  14. Katja...prekrasna ideja, super fotke...ah in oh in prelepo!!!

    Anonimni...ah brez veze :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Č.u.d.o.v.i.t.o.!!!! :)))) Katja, ti res obvladaš! :) In kako lepo je zapuščen les dobil novo 'poslanstvo'. Obešene flaške z rožami so pa itak top! :))

    P.s.:Prav fino je po 'dolgem' času, ko spet začneš spremljat bloge, naletet na tako srčno objavo:) ... aja, tudi jaz se podpišem pod Polonin in matildin komentar.:)

    OdgovoriIzbriši
  16. @matilda: no, tehnično mi je pomagal oči, ki mi je velikodušno posodil dve vrsti bormašin. najprej tako na baterijo, pa sva po ene 10minutnem mučenju na opoldanskem soncu ugotovila, da je baterija švoh; nato pa še tisto tapravo, dvajsetkilsko na elektriko, s katero sem skoraj zasmodila les. :) tako da oči je lahko podpisan kot moj asistent!

    @Sisi, bi najprej zvadila malo na drugih :D

    hvala vsem puncam, ki me razumete! ;) ♥

    OdgovoriIzbriši
  17. In kako lep napis Čajanka! Me pa zanima, če si deske prej kaj umila? Se barva lepo prime gor? Misliš, da bi šlo tudi s tempero?

    Ni kaj, čisto si me navdušila, barva lesa in bela - moja najljubša kombinacija. In ko pomislim na vse "dolgočasne" poroke, na katerih sem bila, nobene domišljije - že tale navidezna čajanka je pravljica proti njim! <3

    OdgovoriIzbriši
  18. Tina, dilce sem zdrgnila s plstično krtačo in obrisala s suho krpo. Tempera gre sigurno isto lahko gor kot akrili. Sama akrilov nisem mešala z vodo, ker sem želela bolj tak grob videz, lahko pa poskusiš.

    Ah, poroke. Odkar sem malo večja, sem bila zgolj in samo in le na eni. Naj se že kdo oženi, madona, jaz hočem dekorirat in planirat! :D

    OdgovoriIzbriši
  19. Super, skoraj ne more biti bolje.

    ME pa izredno zanima, kje se lahko dobi leseni pribor? Je "must have! na moji listi"

    OdgovoriIzbriši
  20. Z veseljem bi te priporočila, resno! :) Točno to mi je tako všeč! Res izvrstno, duhovito, domišljeno in lepo! Vse pohvale!

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.