SLIDER





ZEMLJEVID ŽELJA

PROSTOROŽICE (dekleta iz kolektiva prostoRož) so spet zasedle mesto z eno od čudovitih idej, ki razmigajo javne površine in vabijo nasmeške na lica mimoidočih. V okviru festivala Mladi levi, je med petkom in včerajšnjim večerom na ploščadi Muzejske četrti na Metelkovi ležala velika preproga, nekakšen mestni zemljevid. Eksperiment, ki so ga prvič preizkusili v petem dunajskem okrožju Magreten, izziva prebivalce določenega mestnega okrožja, naj na zemljevidu označijo, česa si želijo na svojih ulicah. Svojo željo so Ljubljančani tako zapisali na listek, tega pa skupaj z balonom pritrdili na zemljevidno preprogo. Organizatorji bodo skupaj z MOL izbrali eno željo in jo tudi uresničili. Me prav zanima, kaj se bo iz tega izcimilo...

5 komentarjev

  1. Tale fotka me tako spominja na tisto iz Štokholma (tisti trg s trikotniki):) ... ko bi se tudi pri nas kaj takega obdržalo; sicer pa super ideja :).

    OdgovoriIzbriši
  2. Uh, to je krasna ideja, tudi če se nič ne izcmizi, že želje ljubljančanov je verjetno fino brat.

    Ok, zemljevid položimo na našo Pristaniško ulico in pod mojim(i) balonom bi pisalo, vsaka druga mestna luč ven, pravzaprav vsaka tretja, ne obrezovati dreves na megasprehajališču, kjer v borih petih minutah fašeš sončarico, ugasniti pršilnik v Mamaparku, ker je dovolj vlage v zraku in še peščica balonov bi se nabrala....neavtohtonim palmam bi prizanesla(!)...kar nekaj so prestale in ostale;)...in moje srce se je zmehčalo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja, te punce so res super domiselne. Tale ideja je pa genialna.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.