SLIDER





POGRINJKANJE: JABOLČNA PITA IN MALO ROŽNATE

Prejšnji teden sem skoraj na vsaki spletni strani, ki sem jo odprla, zagledala kakšno pito, štrudelj in kar je še teh sladičk, ki jih jeseni enostavno moraš speči vsaj par. In tako sem sklenila, da bom tudi jaz pekla. In če že pečem nekaj, kar lepo zgleda (in še lepše diši, aja, in je še lepše, no boljše, za pojest:), ni odveč narediti priložnosti primerne dekoracije. Pogrinjkanje, torej! V škarpi sem izruvala zelenje od tadišečih roza nageljčkov, fejk žajbelj in netresek. Nisem jih čisto zares posadila v roza lončke (ki sem jih kupila v milerju za pol evra na kos:), počivajo na podlagi iz pokošene trave, saj sem jih po fotkanju pposadila nazaj na njihovo mesto. Francoska vadnica je iz leta 1938, srnjakov rog pa iz očijeve delavnice. Roza astre so ena redkih rožic, ki ta čas cveti na našem vrtu. Sem pa posadila tudi nekaj čebulic tulipanov, upam, da bodo spomladi že pognali. Spekla sem še eno pito, s figami. Ker gre vijolična barva fig zelo lepo z zlato, je drugi pogrinjek v zlato-vijola tonih. Pokažem ga v naslednjih dneh!

10 komentarjev

  1. Ej, obvladaš. Zelo šik in zelo frenči. Zdaj sem pa lačna. A je kaj ostalo? :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovito "tihožitje" in jedilni del: njamiiiii!

    Rožiček (od srnjadi) si sama našla? :-) Jaz sem do zdaj 2.

    OdgovoriIzbriši
  3. je ostalo, ker naši niso lih za sadne zadeve (mislm!), ampak sem skrbno zapakirane koščke pozabila pripeljat s sabo v LJ. no, sej, počasi bi pa tudi mi lahko uresničili tisti naš plan o mafinih :) pa dodamo še kakšn štrudl v meni.

    OdgovoriIzbriši
  4. oka, ne, oči je našel parček. jaz letos še marele nisem nobene našla, kaj šele rogovje :) računam na naslednji vikend, hehe.

    OdgovoriIzbriši
  5. Katja, jaz sem za! Dejmo uresničit ta plan. Pa pečico lahko posodim, ker je skrajni čas, da po sto letih spet speče kak slatkiš. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Kjut! Zelo lepa kombinacija rustik gajbe za krompir:-), bele servetke in pinki lončkov. Ta francoska vadnica je pa super najdba!

    OdgovoriIzbriši
  7. Katja, obožujem tvoje male privatne piknike, čajanke, pogrinjke,...

    Vedno znova me opomniš, kako malo je potrebno, da navaden dan postane poseben! In ti to narediš tako, kako bi napisala, da ne bo izgubilo na vrednosti - z lahkoto.

    Hvala ti za navdih, ne le ustvarjalni, kar tak, vsakodnevni!

    OdgovoriIzbriši
  8. Bi se kar z veseljem pustila pobabiti k tako všečnemu pogrinjku in slastni piti☺

    OdgovoriIzbriši
  9. Ooooooo! Kar ne morem se nagledati in idej za rojstnodnevno dekoracijo ne manjka. Le vreme naj zdrži do vikenda :)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.