SLIDER





OPERA

Ko sem danes hodila po eni najlepših ulic v Ljubljani (ki je na žalost bolj kot ne parkirišče), sem z leve zaslišala prelepo glasbo. Opera. Balet. In sem šla na en obhod. Za razliko od mnogih, se meni zdi prenovljena opera hiša lepa. Kaj, svet gre naprej, tudi prastare hiše obnavljamo z novimi materiali in sodobnimi prijemi, tako da se mi zdi postavljanje modernega ob bok staremu nekaj povsem običajnega. Kako grd je šele Cankarjev dom oziroma celoten okoliš Trga republike, pa Metalka in stavba SKB, da o Skakalnici in rdeči grdobi na Masarykovi sploh ne govorim. Me pa moti, da na komajda odprto stavbo lepijo bele A4 naprintane liste z oznakami za blagajno. Moti me črn sponzorski avto, parkiran na zelenici pred vhodom. Všeč mi je pa marsikakšen detajl. Tudi nova celostna podoba in spletna stran, delali so jo pri Futuri DDB. Nasploh pa se mi zdi, da mimoidoči zdaj malce bolj dobrohotno gledajo na vse skupaj. Gradbene pregrade so pospravljene, trava zelena in zlata prav lepo žari. Imamo jo, še en pomemben projekt je pri koncu, veseli bodimo, da smo mu priča. Opera in balet imata svoje mesto, svoj dom in verjamem, da bomo vsi veliko raje zahajali v opero na opero in balet, kot pa na gospodarca ali v cankarja.

7 komentarjev

  1. joj kako lepe fotke! Mogoče mi boš eno v polni resoluciji mogla podarit za rojstni dan ali novo leto (tisto taprvo). :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni je tudi lušno. Se moram zbrcat kakšen balet it gledat, da še notranjost prefirbcam. Opere pa ne maram preveč.

    OdgovoriIzbriši
  3. Katja, tvoje fotke so mi super všeč!

    Jaz sem včeraj nekaj strašila s fotičem okoli Opere, a mi je bavarski štirikolesnik pokvaril vsak kader :-( Seveda, ker ne znam improvizirat oz. izkoristit danih okoliščin :-/

    OdgovoriIzbriši
  4. Skozi tvoje oči je čudovita. Bo treba pogledati še v živo.

    OdgovoriIzbriši
  5. lepo zapisano in lepo pofotkano.

    ampak če še kdo ni opazil, slovenci itak ne znamo nič pohvalit ali sprejet brez godrnanja. naš vodovodni sistem ima sigurno kaj opraviti s tem :)

    OdgovoriIzbriši
  6. čudovita objava. ko sem jo z odprtimi usti opazovala, sva se pa tako srečali :) upam, da ljudje še niso pozabili, da kavbojke odpadejo :)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.