SLIDER





BETON

Glede na to, da znam vklopit mešalec, zamešat malto in beton* ter upoštevajoč izračun, da je to razmeroma poceni gradbeni material, se mi zdi ka malce čudno, da se ga tako zelo branimo in prekrivamo z vsem možnim - od lesa, linoleja, ploščic, barvami. Ja, deluje malce hladno, malce puščobno, a po drugi strani tudi drugačno in sodobno. Neuničljivo. In barve gredo krasno zraven! In les takisto. Fotke s Pinteresta so čeden dokaz.

*zato pa toliko bolj sovražim čiščenje karjole, mešalca, kel in ostalega zidarskega orodja, kar našega očita vprašte!

14 komentarjev

  1. Meni je beton tudi dejanosko zelo zelo kul. Bi kar mel kakšen tak pult. Sicer ne vem kje, ampak bi mel. )

    OdgovoriIzbriši
  2. Česa vsega ti ne znaš! Res, cel multipraktik:) tole zgleda kar kul, ampak si ne predstavljam, da bi bilo v mojem stanovanju.

    OdgovoriIzbriši
  3. vsakemu, ki mi še vedno ne bo verjel kako kul je beton tudi kot talna obloga, bom poslala ta link. ampak pohištvo je pa še bolj kul.

    OdgovoriIzbriši
  4. eni ljudje pač niso betonasti. in na moje začudenje jih je ful.
    bi pa imela tako hišo betonsko ododznotraj.

    OdgovoriIzbriši
  5. meni je tudi všeč, sploh kakšna betonska stena, pa pulti itd... ampak se mi zdi da beton rabi velike površine... ne vem zakaj... se mi zdi da bi ena majhna stena zgledala malo čudno... zato žal ne bo nobena iz betona v bodočem domu... sem pa razmišljala o tem, priznam. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Jaz sem tudi med tistimi, ki si betona v večjem merilu žal ne morem omisliti, čeprav mi je zelo všeč. Sem pa nekje zasledila betonske lončke za rože in podstavke za čajne svečke, pa so tudi izgledali prav kul. Tega bi se lahko lotila tudi v domači izvedbi.

    Andreja

    OdgovoriIzbriši
  7. Meni pa to res ni všeč ... tudi ne vem, kako čistiš betonski kuhinjski pult? :)

    OdgovoriIzbriši
  8. jaz si predstavljam, da je vse skupaj še s čim polakirano ali povoskano. ampak vem pa ne :) kot leseni pulti recimo ali pa deske za rezat. za tla bi bila že malo bolj zaskrbljena, ker sam beton pa res ni topel. najbrž talno gretje reši vse :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Jaz sem "all in" za betonska tla.
    Talno gretje gotovo reši vse.
    Poročam čez kaki dve leti. Hopefully.

    OdgovoriIzbriši
  10. danes superdruper betonski kamin v hipster vikotijanski hiški, glej Delo Dom od Dela

    OdgovoriIzbriši
  11. Jaaa beton je krasen! Jaz sem si zelo želela tako hišo in najprej je tudi bila v načrtu, samo na koncu ni šlo skozi. Betonski strop in ena cela velika stena v dnevni, na njo pa prišraufane lesene stopnice. To bom zdaj načrtovala za naslednje življenje :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Zdravo, vem da je že nekaj časa nazaj :) pa me vseeno zanima če si beton uporabila kje v prostoru. Meni je noro všeč betonski delovni pult in ne bi rada uporabila nekih dekorativnih nadomestkov. Veš, če morda kdo pri nas vliva beton?

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.