SLIDER





LONDON // IZLOŽBE

V Londonu niti približno nisem fotkala toliko kot ponavadi. Preveč ljudi povsod, jaz pa rada v miru poslikam vsak kotiček izložbe brez mimoidočih v njih (moje vreče in torbe izvzete, heh). Poleg muzejskih štacunc, kjer itak vsakič malce umrem in mi srce plapola ob vseh lepotah, glava pa ga opozarja na trapaste dimenzije kovčka in kako si bom vse te printe in plakate raje naročila po pošti, dvestoenaintridesete beležke pa tudi ne rabim, sem se lepih izložb nagledala predvsem na Sloane Streetu. Tam je tudi trgovinica LARE BOHINC. Izjemno prijetno dekle nam je razkazalo Larine izdelke, jaz sem jo nevljudno spraševala, kje ima Lara studio /za en rojstni dan si namreč želim na obisk k Lari in Niki/, pobožale smo svilene šale in šepetale v slovenščini o vseh detajlih in šiku. 
In smo šle dalje, po ulici prestiža vse do kičastega in z vsem napolnjenega Harrodsa, kjer sem si kupila petkilski ACNE PAPER in rekla fakof mislim na težak kufer. Na koncu sem si itak kupila še enega, hihi, vse za nepomečkane plakate in revije! Tam okoli je tudi fletna uličica, kjer domuje britanska kraljica punčkastega pin up kiča. LULU GUINESS, seveda! Že prodajalka je povsem ustrezala profilu, mene pa sicer ves ta lak in žnablčki niso prepričali. 
Za Angleže je značilna tudi kultura klobučkanja, zato sem in tja naletiš tudi na kakšen mini butik z njimi. Spodaj levo pa je Marnijeva izložba. 
Na Sloane Squaru je tudi trgovinica KATE SPADE, a me smo vanjo pokukale v Covent Gardnu. Pred lično prodajalno sta dekleti, oblečeni v tipičen KS slog, pripravljali čajanko za mimoidoče.
Mmm, kolački in sparklingstrawberrylemonade! Res luškanu. Ampak mene je pa daleč najbolj prevzelo izložbeno okno nevemtočnokatere štacunce. To je to. Okej, v Anthropologie sem pa itak posnela precej fotk, zato si zasluži posebno objavo.


5 komentarjev

  1. na mojem zadnjem obisku sem tudi raziskovala v Chelseaju in Madam Bohinc ima studio (če me spomin ne vara) v Marylebonu in Anthropologie so odprli mesec dni po mojem odhodu:(((
    In seveda sem po vrnitvi ugotovila, da je poštnina iz londonskih muzejskih trgovin zasoljena (in VB nasploh)...mah, razlgo za nov obisk.

    OdgovoriIzbriši
  2. oj, a si se ustavila pri Selini Blow zraven Lulu (tafuksia izvesek), zamen smešno krasno doživetje z gospo Blow in odnesla ene najlepših čeveljcev v moji omari:D

    OdgovoriIzbriši
  3. Pa sta res lepo uštimani gospodični Spade. Barve!

    OdgovoriIzbriši
  4. Matilda, nisem sploh opazila tiste trgovince :) Najbrž sem že zagledala kaj drugega in šibala naprej.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.