SLIDER





LONDON PACKING

moja uniforma zadnjega meseca :)
Uf, jaz res nisem dobra v pakiranju. Najbrž zato, ker tudi sicer nisem ravno biserček, kar se tiče reda v omari ... in kaj pa je drugega kovček/ruzak kot omara v malem. Vedno vzamem preveč s seboj, sploh stvari, ki jih nikoli ne rabim/oblečem, zato sem za tale London trip, ki se začne jutri, naredila dober plan. Ker nameravam domov prinesti veliko več kot pa odnesti tja, sem garderobo skrbno splanirala. Najbolj težak del mojega kufra bo itak Arči z vso svojo kompanijo. In glede na družbo dveh fashionable in zabavnih punc se obeta shop till you drop teden. V bistvu komičakam. Poležavanje v parku, kraljičin jubilej, stritstajl, štacune, galerije, muzeji, klubi, fotkanje, angleščina. V lovu za lepimi kavarnicami sem že naredila eno pinterest mapico, a zadnje dni nisem ravno pridno zbirala linkov. Torej vprašam vas: KAM V LONDONU, ČE SI PEPERMINT GIRL?

14 komentarjev

  1. Oo, fino, London! :)
    Če imaš rada kuharske knjige, priporočam tole trgovinico s samimi finimi kuharskimi knjigami:
    http://www.booksforcooks.com/index.html
    Imajo tako mini kuhinjo, kjer preizkušajo recepte. Če je prostor, se lahko celo usedeš in kakšen čaj spiješ ali pa kaj sladkega prigrizneš :).

    OdgovoriIzbriši
  2. V Londonu je definitivno TATE Modern must see.

    OdgovoriIzbriši
  3. Wow, kok dober video, sem se prav nasmejala!! Jaz s pakiranjem nimam težav in običajno imam spakirano že 1 teden prej :)) Uživaj v Londonu. ¿Qué pasa in London?

    OdgovoriIzbriši
  4. Ueeeeeeee, jaz bi šla tudi na lepše! :) Pametnih nasvetov ne morem dati, ker me London še ni videl. Ti pa lahko zaželim srečno pot in super izkoriščen čas. Lepo se imejte!

    OdgovoriIzbriši
  5. Jaz pa sem ekspert pri pakiranju. 3 tedni po civilizaciji tehtajo 8.5kg skupaj z ruzakom in pašejo v ročno prtljago Ryanaira, Easyjeta in Wizzaira. Skupaj z zalogo tekočine za leče, spalno vrečo, čevlji, sandali, dežnikom in DSLRjem (2 manjša objektiva). Izbereš tanke obleke, ki dobro pašejo skupaj in se hitro posušijo, in jih opereš vsak večer. Pred odhodom na letalo nabašeš žepe z drobnarijami in oblečeš dodatne kose oblek (žabe, nogavice, pulover). Kos, brez katerega pa sploh ne morem na potovanjih, je sicer bombažen šal, pride strašno prav :) Lepo se imejte v Londonu!

    OdgovoriIzbriši
  6. Čau,
    jst sem bla v Londonu teden nazaj,
    ful je dobro vzdušje zarad jubileja in nasploh ker prihajajo Olimpijske :)

    Vreme računaj da je muhasto kot vedno, usak dan in dež in sonce in vetrič. Imej mini dežnik in kej pametnega za obut da ne premoči. Jaknca/trenč če hočeš bit Londonska/reklček definitivno, sploh za zjutraj in zvečer.
    Drugače, poleg siteseeingov (ki jim ne nameni preveč časa, ni nujno vredno), se je meni ful dopadlo na Sunday UP marketu - http://www.sundayupmarket.co.uk/, to pride na nedelje, kot nek umetniški sejem mladih oblikovalcev. Dost handmade robe, kovinski uhančki & prstančki po 3 funte, hrana s celga sveta.
    Oxford street za šoping, itak :) Primark je kul, poceni in zabaven - http://www.primark.co.uk/, če ne izgubljaš živcev v taki masovki :)
    Za kkšno street znamko: Boxpark - http://www.boxpark.co.uk/, čeprou imajo več za fante kot za nas :) Vintage trgovinic je 1000, to je zdje pač najbl in, splača se Absolute Vintage - http://www.absolutevintage.co.uk/home2, sploh če iščeš kkšno pametno usnjeno trobo al kej podobnega. In seveda, SOHO + use naokol Covet Garden-a.

    U Londonu je itak usak kotiček, kamorkoli se obrenš, cute'n'cool, tako da uživajte na polno in izogibajte se preveč s turisti nabitimi predeli mesta ;)

    LP, Urška

    OdgovoriIzbriši
  7. Hojla Pepermintkova!

    Za kofetkanje po Londonu priporocam, da si pogledas tole London Coffee Map: http://philwbass.com/2010/02/14/londons-best-coffee-a-map/

    Zelo uporabna je pa tudi tale rec: http://www.thelondoncoffeemap.com/

    Moj nasvet: izogibaj se masovnih coffee chains in se podaj v neodvisne kafice, ki jih imamo tu cel kup. Predvsem pa, uzivaj! V Londonu je to vsekakor enostavno...

    In, ko se zacne oglasati zelodcke, priporocam street food - tega imamo tu zdaj celo morje in je super okusno. Poglej recimo na http://www.eat.st/ za vec informacij.

    P.S. Ravno drug teden se podajam domov v Slovenijo, drugace bi te povabila na kofetarski obisk v naso prazarnico/stacunco.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ah, London. Jaz imam čudovite spomine na Hampstead Heath (park in soseska), sprehode ob Temzi, Portobello road, Nero cafeje za cez dan, Pret a manger za juhico na hitro in pube v Soho-u zvecer. Vsekakor se moras vsaj za pol urce sprehoditi cez brezplacni TATE modern, in ce si prvic v Londonu, obiskati Camden Town (nikar pa tja cez vikend, guzva!). London je raj za kulinariko vsega sveta - jaz priporocam poceni japonsko restavracijo blizu Leister Squara na Wardour St.

    OdgovoriIzbriši
  9. Oh Madoca, kam v Londonu....ker bi ti tu lahko napisala en dooooolgi esej in ga ne bom (da ne smetim)...bom izstrelila
    W&A Museum ter Hyde Park.

    London, bejbi , Londoooon!!!!
    Pa še kaj...(nisem si mogla pomagat).

    OdgovoriIzbriši
  10. Oo, Katja, v London!! :)) Super!
    Oliver Bonas (nekje blizu Tate Moderna)- www.oliverbonas.com - zlo luštne zadevce. ;)
    Uživaj!! :)))

    OdgovoriIzbriši
  11. Toplo priporočam Borough market. Po kojem mnenju eden najlepših marketov ever. Okoli je par luškanih kavarnic in ena to die for čokoladnica.
    Ne pozabi skočiti v Anthropologie:) Je zelo blizu Oxford streeta in je absolutni must see.
    Mislim, da ti lahko priporočam tudi All Saints - ena trgovina je na začetku Camden marketa, druga na Notting hillu. Kjer je tudi Books for cooks, ki so ti jo že priporočali. Nasproti te knjigarnice je tudi ena štacuna z začimbami iz vsega sveta. Na isti, glavni ulici je tudi Hummingbird Bakery s The cupcakes.

    OdgovoriIzbriši
  12. Oh jzt ga tud še nism vidla, ti pa želim super počitnice in čakam na report z lepimi fotkami ! ;)
    xoxo, Maja

    OdgovoriIzbriši
  13. http://www.visitlondon.com/attractions/detail/401228-little-venice

    za pepermintgirl must see - izberi lep dan.

    OdgovoriIzbriši
  14. KOlibrijeva, enkrat, ko boš Slavkotove brke pod nos nataknila, ti bodo itak vsa vrata odprta.
    Uživaj.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.