SLIDER





ONDU

Hejho! Na tole sem naletela danes. Keramika, imenovana ONDU. Luškanu, ne? Jaz sem itak čisto mahnjena na šalčke. Aaaaampak, ko pa začnem malo klikat in brat, pa naletim še na tole:
WOW. Kaj je to, se sprašujete? To so kupole, ki izgledajo kot svetleči diamanti ali vesoljske ladje, vendar so pravzaprav nekakšne tople grede. Kupole ONDU / FB so namreč samozadostne bivanjske enote, ki si jih je zamislil oblikovalec Elvis Halilović, vanje pa vključil tako integracijo vetrne, sončne in hidro energije s tehnologijo pridelave hrane in predelave odpadkov. Struktura v obliki geodezične kupole ustvarja ugodne pogoje za rast zelenjave, sadja ipd. Predvsem pa so kupole noro lepe ♥.

5 komentarjev

  1. Ooo, kupole res krasno izgledajo. Eno tako bi z veseljem gostila na svojem vrtičku. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. jaa te kupole so the best. Letos so bile postavljene v Tivoliju pr drsališču in že tam k sm jih vidla so me čist navdušle :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Predlog za kulturni izlet :) Ko sem brskala po spletni strani festivala Kunigunda, ki se bo konec avgusta odvijal v Velenju, sem naletela na podatek, da bo tale g. Halilović v (domačem) Velenju med 27. in 31. avgustom razstavljal svoje geodezične kupole.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ko boš šla na Finsko.
    http://www.kakslauttanen.fi/en/resort/igloo-village

    OdgovoriIzbriši
  5. Kot kjut mini DIY eden project, super!

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.