SLIDER





DIY / ČAJČKI

Kako je videti mrzlo in sončno nedeljsko dopoldne, če si miks recimo temu lifestyle novinarke/blogerke? Ne, ne najdete me na smučišču ali na kakšnem hribu, ne drsam na jezeru in ne kofetkam v kavarni v mestu. V pižami ustvarjam za mizo in lovim božansko zimsko svetlobo v objektiv. Ker kaj pa veš, morda bo že jutri spet vse čemerno in temno ... Ampak v takih dneh (teh ta zoprnih temačnih) se takooo prileže skodelica čaja, zato sem danes izdelovala svoje čajne vrečke. Poglejmo, kako. 
Za DIY čajne vrečkice potrebujemo filtre za kavo (bele ali rjave, kakršne pač imate ali dobite v trgovini), nit in iglo (ali šivalni stroj), škarje in okrasni papir za listke, ki držijo vrečke na površju. Pa seveda mešanico vašega najljubšega čaja! Najboljša stvar pri takih vrečkah je to, da jih lahko oblikujete po svoje, le njihova oblika mora dovoljevati, da jo lahko napolnite s pravšnjo količino čaja. Krogi, kvadratki, trikotniki, smrečice, ptički, oblaki, drevesa, srca ... Skoraj karkoli lahko zašijete in napolnite z zrnci, zdrobljenimi listki, posušenim sadjem in vsem, kar se najde v čajih. Najbrž mi ni treba napisati, da je škatla tako narejenih čajev lahko zelo lepo darilo ob prihajajočih praznikih, a ne?

6 komentarjev

  1. Kot zaprisežena ljubiteljica čajev se navdušujem nad idejo. In ker imam ravno šivalni stroj na mizi, bom zase zašila kakšno ljubko filter vrečico. :) Hvala za idejo in super navodila, Katja.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zadnja fotografija je tako lepa, da jo pogledam vsake 5 minut!

    OdgovoriIzbriši
  3. Super kjut! Všeč mi je tudi kot darilo - pokaže, da se je nekdo potrudil zate :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako čudovita ideja, superca res res :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Zelo zelo so luštni! Fajn, da so zašiti, enkrat sem vidla diy z zaklamfanimi vrečkami, pa mi ni blo povšeči - kdo pa hoče klamfice v čaju? Sukanec pa je whole another story;) (aja, ful sem vesela, da je pepermint nazaj! pogrešala!)

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlična ideja....in hvala ker sam tvojo idejo sama uporabila na malce drugačen način!

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.