SLIDER





DIY: POTISKAN POGRINJEK

Štampiljke iz krompirja in jaz smo fina družba. Kaj vse sem že ustvarjala z njimi! Zavijalni papir, tiskala sem na majčke ... Tiskati je lažje kot si mislite, le barvo potrebujemo in osnovo, iz katere izrežemo motiv. In podlago, seveda. To je lahko stara (ali nova) kuhinjska krpa, kos bombaža ali platna, v mojem primeru pa je bil to pogrinjek. Enega sem pred meseci spremenila v predpražnik :) Te barve za tekstil so male posebne, saj imajo kovinski lesk, kar je morda najbolj vidno na predzadnji fotki. Tako, po desetih minutah packanja in še nekaj minutah sušenja (likalnika v LJ nimam, ampak potisk je priporočljivo fino prelikati) je moj novi pogrinjek nared.

9 komentarjev

  1. O, kako preprosto in luštno. Že iščem dovolj velike krompirje in razmišljam, kaj bi izrezljala iz njih ... Ravno za deževni vikend!

    OdgovoriIzbriši
  2. O, ful je luštkan! Pa barva je res lepa. Me je prijelo, da bi šla spet krompirotiskat....

    OdgovoriIzbriši
  3. Tole me spominja na likovni pouk v osnovni šoli. V 80-ih je bilo tole zelo popularno. Enkrat smo morali celo lepilo skuhati iz moke in vode. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. He he, iz krompirja imam najrajši pire ali pa tvoje potiske :) Lepo

    OdgovoriIzbriši
  5. čist tak ferm living vzorček in luštna barva :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Super DIY. :) Ob priliki se ga zagotovo lotim :).

    OdgovoriIzbriši
  7. Very cool idea. But what language is it so I can translate. Thank you.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hi Annie, it's in slovenian :)
      Basically all you need is a potato or two, a small kitchen knife, bright textile paint of your choice, fabric (in my case it is a bought table mat that is a bit thicker - but it can be any kind of fabric, it doesn't matter though) and a paint brush. After your pattern is done, wait for the colour to dry and iron the surface on low temperature. Thank you for stopping by and greetings from Slovenija!

      Izbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.