SLIDER





ČESNEK

Ste v trgovinah že zagledali ČESNEK? To je česen, pridelan v Prlekiji, kjer česnu pravijo česnek. Njegova zgodba se je začela v podjetju Panorganic, kjer so se zaradi pomanjkanja slovenskega česna na policah trgovin, kjer še vedno prednjači uvožena zelenjava, odločili, da začnejo s pridelavo kakovostnega slovenskega česna. Ta za zdaj uspeva na 15 hektarjih rodovitne panonske zemlje, pridelek pa lahko pri kuhi uporabljamo vsi. Mene je privabila tudi lična embalaža in celostna podoba blagovne znamke. Njen avtor, pa tudi avtor podobe Panorganic, je Črtomir Just. Česnek ~ pa tudi LUŠT, ki nas zalaga z okusnim slovenskim paradižnikom ~ tako skrbi za to, da s pridelovanjem, kupovanjem in uživanjem doma pridelane hrane ohranjamo tako slovensko kulturno identiteto in lokalno kulturno dediščino.

5 komentarjev

  1. Odlično! Vedno je fino slišati, da se ponudba v Sloveniji pridelane zelenjave veča in izboljšuje.

    OdgovoriIzbriši
  2. tapravi česen,ki diši po česnu in ima okus česna! praktično rolex česen. če sem kaj pogrešala zadnje čase je to bil česen česen. samo, da ga še najdem pri nas pod palmami. great!

    OdgovoriIzbriši
  3. Super! Bravo za Česnek! To smo res pogrešali. Čimveč takšnih idej in realizacij. Pa da potem v trgovinah podpiramo slovenske pridelovalce. Da pogledamo od kod je. Embalaža je pa tudi zelo lepa.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.