SLIDER





DIY // PRENOVA STAREGA ZLOŽLJIVEGA STOLČKA

Tale zložljivi stolček je bil dolgoletni prebivalec moje sobe doma-doma. Na njem sem, stal je v kotu poleg pisalne mize, imela spravljene škatle z barvicami in ostalimi drobnarijami, ostanki mojih šolskih dni. Večkrat sem razmišljala, da bi zamenjala blago, ker mi je sam patent zložljivih stolčkov res všeč, nedoločljiva barva blaga in madeži na njem pa malo manj. Odnesla sem ga v Ljubljano in se ta vikend lotila obnove.
Letvici, na kateri je pripeto blago, se da sneti. Ker nimam spenjača za les (ali kako se reče tisti mašini:), sem se odločila, da uporabim male žeblje in kladivo. Najprej sem z izvijačem odstranila sponke. Ni šlo brez delovnih ran. Nato sem kos blaga uporabila za mero novega sedala. Čeprav sem izbrala trše platneno blago, sem raje vzela dve plasti. Nisem se trudila s šivanjem in obrobljanjem. Včasih sem malce lena, priznam. Nato sem se prestavila na balkon in pritrdila novo blago na letvici.
Še malo lepotinih popravkov (brisanja prahu z vlažno krpico) in stolček je dobil novo podobo. In namen. Zdaj mi služi kot nočna polička ob postelji. Glede vzorčka pa ... kolebala sem med temnimi in svetlimi barvami, grafičnimi in cvetličnimi vzorčki ... Ampak za zdaj naj bo kar takle. Ko se naveličam pikic pa ... zdaj že poznam postopek.

9 komentarjev

  1. O, podobne, če ne celo enake stolčke imamo tudi mi na morju. Mogoče je čas za prenovo :)
    Se strinjam z Veverco, res fajn, koristno in v duhu časa, ko je recikliranje v modi.

    OdgovoriIzbriši
  2. Živijo, Katja, imaš morda idejo, kako obnoviti navaden jedilniški stol? Še vedno so lepi, ampak blago je malce starinsko. Radi bi kaj bolj modernega. Kje kupiš tako lepo blago? Hvala za pomoč! Valči

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo, Valči.

      Je stol oblazinjen? Sedalo vzameš ven, nato pa odstraniš blago, po potrebi zamenjaš peno in s pištolo pritrdiš novo blago. Je veliko navodil tudi na internetu, YouTubu ... Stole pa lahko tudi prebarvaš, samo če so lakirani, jih je treba najbrž prej pobrusiti.

      Blago s fotke sem našla v Svetu metraže v City Parku v LJ. Imajo še druge barve platna z vzročkom pik (mislim da bež, rdečo, modro ...).






      Izbriši
  3. Super ideja in izvedba!
    lp, Simona

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz bi ga tudi imela :) Kje bi se jih dalo kupiti?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A zložljive stolčke? Po moje v sezoni piknikov ne bo težav :) Tale moj je pa že zelo star.

      Izbriši
  5. Simpatično. Pike so luštne :)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.