SLIDER





m u l a

Ko sem ta teden naletela na spletno stran Mule, sem se zamislila. Koliko takih in drugačnih, domačih in odličnih projektov je v teku, pa za njih sploh ne vemo? Torej, če Mule do sedaj niste poznali, vam jo z veseljem predstavljam jaz.
Mula je ime mini blagovne znamke naravi prijaznih nakupovalnih vrečk in hkrati podbude za ozaveščanje potrošnikov o škodljivih vplivih plastičnih vrečk na okolje in naravo. V Muli sta združena oblikovanje in ekologija, in to na najboljši možni način. Muline vrečke so uporabne, praktične, lepe in šik. Sešite so iz 100% surovega bombaža, potiskane pa s potiski, ki so delo oblikovalskega studia Lukatarina. Za projektom stoji ekološko društvo Eco Vitae, vanj pa je vključen tudi Zavod za usposabljanje, delo in varstvo Dornava, saj bombažne vrečke šivajo tamkajšnji varovanci. Skratka, Mula je vzorčni primer povezovanja različnih sfer, ki jih druži isti cilj: oblikovati naravi in človeku prijazen izdelek, izdelan doma, v Sloveniji.
Glede na to, da so Muline vrečke na trgu že od leta 2008, se potiski menjajo skladno s sezonami. Kolekcije Mulinih motivov nosijo luštna imena: Mula basic, Barokk, Travnik in Geometrix.
Muline vrečke so za ceno sedmih evrov in pol naprodaj na različnih lokacijah, lahko pa si svojo Mulo naročite tudi prek e-pošte, in sicer pošljite svoje naročilo ali povpraševanje na info@mula.si.
Sedaj pa malo presenečenje. Andreja, Katarina in Luka so prijazno odstopili eno od Mulinih super vrečk (skupaj s super značko in prisrčnimi navodili za uporabo) iz kolekcije Geometrix, ki jo bo dobil eden od vas. Da bo giveaway malce bolj zanimiv, vas čaka en mali test.

1)  najprej vas čaka klik na Mulino stran in natančen ogled vseh kolekcij
2)  nato v komentar pod to objavo napišite, katera vrečka vam je najbolj všeč in zakaj
3) hkrati pa napište svojo eko zaprisego, ki se jo boste držali od danes naprej ali (še bolje) jo že prakticirate

Težko? Ne. Časa imate do tega ponedeljka do polnoči, v torek pa vrečka Mula dobi novega lastnika. :)

30 komentarjev

  1. 1) natancno ogleda kolekcije, tudi arhiv..
    2) ML01
    3) eko zaprisega? a to, da jogurtove loncke umijem preden jih dam v kos, velja? :)

    OdgovoriIzbriši
  2. @ana, velja, seveda. mislim, da bomo vsi dobili veliko idej iz točke 3.

    OdgovoriIzbriši
  3. 1- poklikala, tretjič ta teden
    2- dol padam za GM08
    3- zaprisegujem, da bom manj visela na netu in tako šparala na elektriki. neee, hecam se. res pa je, da obljubim, da bom bolj zapirala luči in bila zelo pozorna, da sklopim polnilc, ko ga odrabim!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. 1. pregledala:)
    2.TR02
    3. huh...kaj naj napišem tukaj?mi kar poslušamo biti eko doma....včeraj smo dobili poračun za elektriko...nazaj dobimo skoraj 100€...supercaa:))zakaj? ker smo se poleti končno losali 30 let stare skrinje...pa še večkrat bomo prali ponoči in med vikendi. pa še več varčnih žarnic bo treba nabavit:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Vrečke sem si pogledala še predno sem do konca prebrala tvoj blog. Sori! Me pač take stvari privlačijo.
    Najbolj mi je všeč Travnik, ker ima toliko lepih slikic in je lep zelen, kot bo naša narava, če bo v njej manj plastike. Še naprej bom redno uporabljala vrečke iz blaga. Upam, da bodo kmalu tudi na oddelkih sadnje zelenjava pogruntali kaj namesto plastike. Ker pa si želim, da bi jih uporabljali tudi drugi, sem letos za novo leto podarja vrečke iz blaga, ki sem jih okrasial s šablonskimi slikami.

    OdgovoriIzbriši
  6. Super ideja tele vrečke!

    Tudi jaz sem EKO: potegujem se za ponovno uvajanje povratnih steklenic, brez tistih fej in fuj plastenk...pa seveda uporabo kolesa, prakticiranje hoje, da bo naš zrak spet čist! ;)

    Vrečka ML01 mi bi pasala v kuhinjo!

    LP!

    OdgovoriIzbriši
  7. 1 - tudi jaz sem vse preklikala
    2 - TR02 - moja najljubša! Sicer pa so mi vse iz te kolekcije zelo všeč.
    3 - plastičnih vrečk že nekaj let ne uporabljam, žarnice so vse zamenjane s sijalkami, računalnik po uporabi izklopim iz napetosti, ločujem odpadke ... hmmm, pa bi si še kaj našlo. :)

    Mula - kar tako naprej!

    OdgovoriIzbriši
  8. GM17
    moj poni me ze nestrpno caka v kleti da ga zalaufam spomladi..

    OdgovoriIzbriši
  9. 1)škoda, ko je tok mal teh vrečk, še bi jih gledala :)

    2)BK02 brez dvoma zmagovalna

    3)jaz imam rada gozd in ne maram, ko gozda ni in se ga seka. čeprav se lesu ne morem čisto odpovedati, ker so mize vseeno najlepše lesene pa omare pa ladje pa igračke in lutke tut, ga šparam s papirjem. ob učenju se porabi enormne količine papirja. jas mam zato en star okvir za slike (nimam denarja za pravo tablo - žal) in flumaster za na tablo in potem po njem čečkam in prišparam zvezek ali dva ali tri. en drevo sem že ziher rešila!

    OdgovoriIzbriši
  10. Najbolj se mi dopade Travnik TRO1.

    Eko zaprisega?! Morda je čas, da končno napišem mail Mercatorju in vprašam, če je kakšna opcija, da bi na Tik-Tak blagajni lahko uporabil svojo vrečko, pa naj bo kakršna koli že. Predlagam, da nas piše čimveč, morda kaj dosežemo, mene namreč ta princip z njihovimi vrečkami zelo moti. V angleških verigah supermarketov napr. Asda in Tesco hitre balagajne delujejo tako, da lahko zlagaš v svojo vrečko.

    OdgovoriIzbriši
  11. Pregledano, moja favoritka je MB02.
    Mi smo bili zadnje leto zelo ekozavedni: hišo smo nadebelo oblekli v kameno volno, tako da zdaj pol manj kurimi, pa že itak kurimo na plin, ker je bolj čist od nafte. Zdaj pa zelo eko zavedno iščemo luči za okoli hiše, ki ne bi svetile v nebo, zato da ne bomo kaj preveč prispevali k svetlobnemu onesnaževanju.

    OdgovoriIzbriši
  12. tele vrečke prvič vidim. full lušne
    bila na strani
    všečna br01

    zaprisega je pa ravno zame :) sem namreč prav včeraj začela ločevat odpadke. ja lahko bi jih že prej ampak doma nismo imeli te lepe navade tko da sem se je jaz lotila

    OdgovoriIzbriši
  13. @tanja: na oddelku sadje-zelenjava bi na vsak način morali uvesti papirnate vreče... Spomnim se, ko smo še kupovali sadje in zelenjavo na tržnici in smo dobili vse v papirju :)

    Sicer pa - Mula je ena izmed bolj prijetnih presenečenj zame zadnje čase :) Eko šik :)
    Med vsemi potiski se skoraj ne morem odločiti, pa vendar - naj bo moja zmagovalka BK01, čeprav ji TR02 tesno sledi :)
    Eko zaprisege - sem sklenila že vse, ki se jih trenutno lahko držim; ločujem odpadke, zbiram papir, žarnice so nadomeščene z varčnimi, poskušam kupovati bolj eko kozmetiko, pa tudi plastičnim vrečkam poskušam iskati alternativo - kar bi bilo z Mulino platneno vsekakor še lažje :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Kako luštne vrečke. Od njihovih vrečk mi je najbolj všeč TR02, ker ima lep motiv in je tako nežne barve.
    Moja eko zaprisega je, da bom, če slučajno dobim vrečko, le-to podarila na valentinčkih (licitacija za darila za valentinovo na moj-pes.net, ki izkupiček nameni živalim v Zavetišču Horjul), pri čemer se bom potrudila, da bom z njeno pomočjo zbrala čim višji znesek :)
    Kdor bi želel sodelovati (ali prispevat ali kupit darilce) naj za valentinčki malo pobrska po moj-pes.net :)

    OdgovoriIzbriši
  15. 1, sem
    2.mulaland žverce, ker so fine
    3.še več bom šivala z recikliranjem materialov :)

    vrečke so zelo lepe.sem jih opazila na jabučku

    OdgovoriIzbriši
  16. pohvalno, ja! klikala že včeraj.
    moja zaprisega se že udejanja, ker že vsaj eno leto protestno zavračam plastične vrečke na blagajni ... me zanima, kdaj bodo pri sadju v štacunah spet kake papirnate škrniclje uvedli?? aja, pa dečkota nadiram, ker še zdej ne ve, v katerem košu je plastika in kje papir!!
    moja omiljena je pa GM12.

    OdgovoriIzbriši
  17. 1- Natančno ogledala vse vse kolekcije - super dizajn!!!
    2- Moja eko zmagovalka je Mula MB02, čeprav je bila tekma tesna ;)
    3- Pri nas pridno že več let ločujemo odpadke (bomo še bolj pridno nadaljevali), pred kratkim pa sem se odločila, da ima svet dovolj plastike vseh oblik in ne potrebuje še mojih plastenk (npr. od vode). V naslednjih dneh (beseda velja!) se odpravim po eno trajno "flašo to go", ki mi bo pomagala zmanjšati količino plastične nesnage!

    OdgovoriIzbriši
  18. Jaz sem tele vrečke našla, ko sem iskala eko kul vrečke za novoletna darila. in sem klikala in klikala, ker so res luštne. Najbolj mi sicer všeč travniška, ker je taka ... luštna. :) Sicer smo pa mi doma že nekaj časa eko - ločujemo odpadke, pri elektriki in vodi se bomo pa še poboljšali. Moja obljuba: vedno bom imela sabo eko vrečko, ker zdaj se mi zgodi, da jo včasih pozabim. :)

    OdgovoriIzbriši
  19. 1- oooo, kako so lepe.. res super razkritje! :)
    2- težko se odločim katera je najlepša, v vsaki kolekciji imam izbranko, pa recimo da prvo mesto podelim Mulaland Žvercam :)
    3- hm, ločujem kolikor zmorem in se doma jezim, ko kdaj še vedno lahkomiselno plastiko odvržejo med navadne smeti. imamo nekaj varčnih žarnic (čeprav so tudi te svojevrstna nadloga), na žalost pa še vedno velik kup plastičnih vrečk. trudim se mu preprečevati prirastek, tako da stare vrečke nosim s sabo in jih večkrat uporabim. mislim da bi jih morali zakonsko prepovedati. takoj. in nadomestiti z naravnejšimi. in hkrati omejiti količine. če ne pa spet rastejo neskončne monokulturne njive...

    OdgovoriIzbriši
  20. aja, pa želela sem še opozoriti, da jim na strani ne delata povezavi do Eco Vitae in Lukakatarine.

    OdgovoriIzbriši
  21. 1-poklikala, enih parkrat :)
    2-TR02 je super lepa, stajliš, uporabna za troganje vsehmogočih svari in seveda priročna za nove nakupe
    3-ugašam luči, ločujem odpadke kolikor je pač mogoče, ampak me čaka še veliiiiko dela, da bom ekomartinka in bom začela uporabljat izključno bombažne in papirnate vrečke

    OdgovoriIzbriši
  22. Mula je perfektna. Mula je že kot žvalca enkratna. Zelo domisleno so ime zbrale tele deklice. In nekje sem že brala o njih (le kje?).
    Kot dvojčici mi je neverjetno težko izbrati tisto, ki mi nartabolj došade. Iz vsake kolekicje mi dopade ena...ampak, ajde, naj bo tanartaboljša (ta trenutek) je tažvalkasta ŽV01, ker ima nice žvalce gor, tesno, tesno za njo (2 stotinki sekunde zaostanka) pa je MB01, ker je en tak kokrangleški tapetni klasik, ja, pa barok, ker je krancljasta itd, itd.
    Moja zaobljuba:
    vse že ločujemo, kupila sem en kup cunj manj kot prejšnja leta, zapiram vodo, ko si perem zobke, pokrivam se z 6 dekicami in še pes me dodatno greje, ko spim - posledično zvečer se kuri minimalno.
    Pomemben dosežek: uspelo mi je po letih teženja prepričat šefa, da vodomata NE RABIMO!!!!! Zdaj pa se bo vsul plaz kamenja, ko bodo to izvedeli sodelavci. Pijte vodo iz pipe!!!

    OdgovoriIzbriši
  23. @matilda: luka pa že ni deklica, no! :)

    OdgovoriIzbriši
  24. najprej Kameleonki; na tik-tak blagajni samo pokličeš prodajalko, daš gor svojo vrečko in ona čez potegne svojo kartico, zadeva urejena. jst to prakticiram že neki časa, je pa res, da kakšna prodajalka včasih ponerga ;)

    poklikala, ŽV01 favoritka, mam namen kupit naslednji gsm, ki se bo polnil na sončne celice...

    OdgovoriIzbriši
  25. Preklikala v celoti.

    Naj naj mi je GM13.

    Hm... takeaway kavo vedno vzamem v moji termovki, tudi če jo naročim v lokalu. Za vodo imam ravno tako posebno flaško. Recilkiram že nekaj časa zelo zgledno.

    V prihodnosti bom še bolj vestno ugašala luči, ker res ne rabim osvetljene kopalnice ponoči ;)

    OdgovoriIzbriši
  26. Verjetno, da res ne. Luka oprost! če nisi punček:-)

    OdgovoriIzbriši
  27. 1)vse preklikala - navdušena, so blizu mene pa nisem vedela :(
    2)najbolj mi je všeč TR02, čeprav kolekcija basic ne zaostaja
    3)že lep mčas sparam elektriko, vodo, uporabljam eko pralni prah, otroka previjam v bombažne in bambus plenice, vozim avto z nizko porabo, sortiram smeti...se pa zmeraj najde še kaj kar bi še lahkoane

    OdgovoriIzbriši
  28. Jaz sem tudi vse prebrskala in žalostno ugotovila:
    a) da so že od 2008 in jaz ne vem za njih
    b) da se plastične vrečke res valjajo povsod

    Najbolj všeč so mi Barok 02, Travnik 02 in tudi Basic 02. Zdaj pa ne vem ali imam kaj s številko 2 ali sem tudi jaz samo dvojček, ki se ne more nikoli odločiti samo za eno stvar.

    Eko sem že dolgo, začelo se je verjetno ko sem bila mini punčka in so mi povedali, da se čigumija nikoli ne vrže na tla. Ravno tako nič drugega. Ločujem smeti že kakih 7 let in to precej dlakocepsko. Vrečke za nakupovanje poleg platnenih uporabljam Leclercove in še nobene od odprtja trgovine pravzaprav nisem vrgla stran, vse zamenjam za nove. Povsod kjer nakupljeno saminiciativno dajejo v svoje pvc vrečke, prosim, da zložijo v mojo iz blaga, trenutno od mačjega botra. Vrečke ki se vseeno znajdejo doma vse odvržem med plastiko. Udeležujem se lokalne akcije čiščenja okolja in bližnjega gozda.
    Najbolj me muči avto, ki ga žal ta trenutek ne morem zamenjati za novejšega z manj izpusta. Za bicikel sem hudo predaleč.
    Trudim se delovati naravi prijazna, a zdajle ko razmišljam, bi pravzaprav lahko naredila še veliko več.

    Mula je zakon :)

    OdgovoriIzbriši
  29. Pogledala sem vrečke in sem najbolj navdušena nad vrečko Travnik (rjava) zakaj...zato, ker upam, da bomo vsaj kakšen travnik ohranili tako "pravljičen", če bomo nehali uporabljati plastične vrečke:)
    Moja eko obljuba; že ko kupujem razmislim, ali potrebujem stvar, ki je desetkrat zapakirana in vedno rečem, ne hvala plastični vrečki. Maja

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.