SLIDER





n i k i n . p o r c e l a n

Porcelanu pravijo tudi belo zlato. Ko pogledam fotografije Nikinih izdelkov, razumem zakaj. Krhek, mlečno bel, snežinkasto nežen, prosojen in delikaten. Porcelan je lahko zapleteno skonstruiran kakor čipka in le ugibam lahko, kako potrpežljiv in natančen moraš biti, da se naučiš rokovati z njim, ko ga oblikuješ.
Skodelice iz porcelana bi najbrž spravljali na najvišje police in jih čuvali le za posebne priložnosti. No, Nikine šalčke so tako lepe, da jih zagotovo vsi ponosni lastniki postavijo na vidno mesto. Iz njih pijejo jutranjo kavo ali popoldanski čaj. Porcelan, čeprav se zdi krhek in zgleda prosojen, namreč zdrži marsikaj.
Fotografije so delo Nejca Sajeta, več o Niki Stupica, njenih izdelkih in delavnicah, na katerih se lahko naučite kaj o porcelanu, pa tule.

2 komentarja

  1. ta delikaten nakit sem občudovala na artmarketu (soseda šmensi ane) in me spominjajo na sladkorne glazirane prestice:) še bolj pa občudujem posodje, tako prosojen da se ti milo stori. za dotikanje..

    OdgovoriIzbriši
  2. ahh obožujem njene posodice in šalčke!! Vedno ko jih vidim se mi zasvetijo oči in upam, da bo enkrat prava prilika, da jih kupim. Nekaj tednov nazaj je bil super intervju z njo v Delu!

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.