SLIDER





STOCKHOLM {OTROŠKE TRGOVINICE}

V Stockholmu takšnih in drugačnih trgovinic kar mrgoli. Pustimo ob strani oblačilne gigante, v mislih imam predvsem manjše prostore, v katerih se najde vse možno za dom, pisarno, papirnate zadeve, posodice iz melanima, partidekor,... Danes so na vrsti tiste bolj otroške trgovine, ki so vse po vrsti šik, pisane in stajliš. 
Na Švedskem se trgovine odpirajo precej pozno, ob desetih. Poleti imajo sploh zanimive urnike, saj se veliko trgovinic, ki niso povsem v centru mesta, čez poletje preseli kam drugam, bližje turistom. Morkarin je, glede na kukanje v izložbo, obetala veliko iii in ooh stvari. In tudi pogled v spletno trgovino je lušten. Pa drugič :) In nadvse mi je všeč, na kakšen način so opozorili na razprodaje, zastavice do popolnosti padejo v kontekst male ljubke trgovinice.
Tale vila Čira-Čara (hja, tudi Pika Nogavička je Švedinja) se nahaja v Vaxholmu, malem zaspanem obmorskem mestecu znamenitega stockholmskega arhipelaga. O tem izletu bom še pisala. Trgovinica  Barnens Handelsbod ni tako majhna, kot kaže na prvi pogled, je pa zato napolnjena s samimi zanimivimi igračami za otroke. Les, blago in karton so najpogosteje uporabljeni materiali, vsekakor pa je jasno eno - frnikole so nazaj!
Sprall je še ena trgovina, ki ima dve trgovini na dveh uličnih vogalih - na bolj fini lokaciji poleg antične trgovine je outlet (zastavice!:), na ulici spodaj pa še večja trgovina v dveh nadstropjih. Raj za opremljanje otroških sob (in punčke, ki imajo princeskasta nagnenja). In imeli so take lepe mobileje/mobile/?, ki pa mi jih ni uspelo pofotkati v netresoči verziji.
Gooey sem poiskala v Gamla Stanu, starem mestnem jedru Stockholma, saj sem se na to zanimivo znamko potiskanih majčk za otroke poznala že od prej. Trgovinica je res mini, majčke pa res kjut.
Tako, v prihodnje pregledamo še ostale štacune, popoldne pa vam pokažem, kako so na Švedskem lepe najbolj vsakdanje reči.

9 komentarjev

  1. Zelo vesela sem tele objave. Pravi užitek!
    Tudi sama si želim, da bi pred Vilo Malino tako razstavljali izdelke. Pa ali s kom gredo, ali pa se jih lotijo otroci, ki pridejo s starši v sosednjo kavarno.
    Poletni pozdrav iz Vile Maline

    OdgovoriIzbriši
  2. Ooooo.. kako luštne trgovinice. Po eni strani škoda, da v Sloveniji ni veliko takih, po drugi strani pa: še sreča, ker če ne bi udarla bankrot.

    OdgovoriIzbriši
  3. Iii, kako pravljično lepa skandinavska objava. :)) Bi se kr telepatirala tja. :D
    Krasen je tale tvoj Stockholmski mini guide (tudi prejšnje objave, seveda!). :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasno. ko bi le pri nas bilo tega več...čudovite trgovinice! Vama kar malo zavidam, da sta vse to vidle, tipale in zapravljale. Zelo lepo pa,da draga pepermintka deli vse te majhne dragocenosti z nami.

    Urška@Zakaj pa ne? Vila Maline je že tako redka svetla točka sredi Celje. Podpiram idejo na celi črti :)

    OdgovoriIzbriši
  5. ...sem se kar zaljubila... ;)
    ...čudovite trgovinice...z dušo :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Čista pravljica...jaz nebi mogla iti iz njih več ven.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.