SLIDER





SUPAFRANK DOES SLOVENIA

SUPAFRANK je eden mojih najljubših oblikovalskih studiev. No, kot da jih imam ful in se nadvse spoznam na vse studie tega sveta :) Ampak, njihovo delo mi je zelo všeč, je igrivo in barvito, obenem pa čisto in sveže. Na Pepermintu sem že pisala o njihovih projektih in lahko si predstavljate, kako hecno je bilo spoznanje, da ob obisku njihove strani zrem v besedo Slovenia. Dojela sem čez preveč sekund.
Supafrank je namreč pripravil podobo za EXTREME SLOVENIA, servis za avanturistične in športne navdušence, ki željni novih dogodivščin morda pomislijo na skrajni severozahod naše deželice. No, projekt ni povsem slovenski, saj za njim stojita tujca, ki sta se v nepredvidjivo naravo zaljubila na prvi pogled. In ostala.

Pri tem projektu se mi zdi zanimivo to, kako našo deželo vidijo ljudje, ki nanjo niso navezani v domovinskem smislu in ne gledajo slovenskega oblikovanja dan za dnem v časopisih, revijah, v oglasih in trgovinah. Težko si predstavljam, da bi se zgornjih podob domislil kakšen slovenski oblikovalec, tako neslovenske so. Hm, a ni totalno osvežujoče videti nekaj, kar predstavlja naše konce, pa ni polno zelene? Pa nimam nič proti zeleni, ampak kdo si je sploh izmislil neko florescentno zeleno za "našo" barvo? Ta neobremenjenost je na najlepši način predstavila dejavnost naročnika, "drznost" oblikovanja pa, če nanj pogledamo izven naših ustaljenih promo izdelkov, govori zase, predvsem pa nam.

3 komentarji

  1. Ooo, pepermint je nazaj! Sem zelo vesela!

    Podobe so zelo lušne! Kdo bi si mislil, da so naše gore tako hipsterske :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Oo, fletno! Lahko bi takele razglednice naredili, bi jih pošiljala pijateljem po svetu in jih skušala zvabit na obisk :)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.