SLIDER





intervju: Ana Hribar {fensišmensi}

Če Ane ne poznate po imenu in priimku, pa zagotovo poznate njen Fensišmensi. Pisane male in malo večje denarnice, torbe in torbice, značilni potiski in vzorčki, predvsem pa žive barve so značilni znak te mini blagovne znamke. Poleg tega, da oblikuje, tiska in šiva, Ana tudi fotografira, piše blog, hodi v službo in potuje - "samo da se gre", pravi sama. Ah, Ana je zagotovo punca, ki vse kar počne, počne s stilom. Za dokaz si preberite njene odgovore na pepermintov vprašalnik in oglejte fensišmensi fotke.

Kdo si?
Do 25.7. imam še 29 let. FDV diplomo iz sociologije imam v predalu, magistrska naloga iz marketinga pa zaenkrat še nima naslova. Živim v Ljubljani. Imam redno službo in velik hobi. Veliko se smejim, dobro jem, kljub trenutni enomesečni pavzi, pridno telovadim. Rada imam lepe obleke, dobro kavo, dober klepet, dobro družbo. Rada spim, ampak ne maram poležavanja. Poletje je moj letni čas in jutro moj del dneva.

Kako poteka povprečen dan v tvojem življenju?
Ker imam rada jutra, vstanem okoli šestih, si naredim kavico in jo spijem ob pregledovanju mailov in branju blogov. Potem še kaj zašijem ali natisnem, potem je pa že kar naenkrat čas, da se odpravim v službo. Do štirih mi je bolj dolgčas, potem se pa moje življenje nadaljuje. Če imam veliko dela, popoldne preživim v svojem sobnem studiu, drugače pa kaj pa vem, običajno potem delam kaj na računalniku, pripravljam fotke za na blog, ali se grem še malo potepat po mestu, skočim v kako trgovinico, ali pa na fitness.

Kako si zašla v oblikovanje? Je ustvarjanje tvoj full time job, hobi, nekaj vmes?
V omari sem imela že preveč torbic in misel na še eno novo mi je naredila slabo vest. Pa sem se enkrat izdelave lotila sama. Takrat me je gnalo to, da lahko sam, z malo konstruktivnosti, izdelaš nekaj uporabnega. Oblikovanje torbic mi je bilo tako všeč, da sem jih kar delala in delala. Potem sem našla Pozitive in prodala prve torbice. Sedaj so moji izdelki na voljo na petih različnih koncih in včasih bi si res želela, da bi bila to moja edina zaposlitev.


Kako bi opisala tvoj stil oblikovanja? Kakšno je tvoje vodilo pri ustvarjanju? Katere materiale, barve in tehnike najraje in največkrat uporabljaš?
Moj stil je bolj skandinavski. Igriv, vesel, optimističen. V osnovi uporabljam roza, turkizne in travnato zelene barve. Ko najdem kako lepo blago, malo preizkušam, kakšni odtenki bi pasali skupaj, da je končni izdelek tak, da si na njem spočiješ oči.

V Sloveniji je zelo slaba ponudba blaga. Vedno bolj ugotavljam, da imamo vse in hkrati nič. S propadom nekaterih tovarn, se je ponudba še dodatno zmanjšala, zato je sitotisk idealna rešitev, da sploh lahko naredim izdelek kot sem si ga zamislila.



Kaj/kdo te inspirira?
Večkrat me inspirirajo že same barve in vzorci blaga, oziroma vzorci, ki jih lahko dodam s sitotiskom. Stil, kot ga imajo danski Rice, Taj, Overback and friends, Pipstudio, Oilily, me zelo inspirira. Večkrat se napasem v Kokoški in Sisi in kdaj pa kdaj tudi kaj odnesem s seboj. S takimi rečmi se obdajam in mi služijo kot neke vrste "inspiration board". Obožujem kreacije Almire Sadar.
Kaj pa še drugače rada počneš?
Moj drugi hobi je fotografija, ki se dobro ujame s pohajkovanjem po svetu. Zelo rada grem "malo naokoli", samo da se gre. {p.s.: Anin krasen fotoblog si lahko ogledate tule}

Tvoja najljubša spletna mesta so:

Načrti in želje za prihodnost?Za Fensišmensi se moram malo bolj organizirati, v smislu tekoče izdelave in bolj rednega zalaganja trgovinic.
Ana, hvala za sodelovanje in veliko uspeha tudi v prihodnje.

4 komentarji

  1. uu, ana, letnik sva! ;)
    drugače je bil fensišmensi moj prvi slovenski blog v bookmarkih. in lahko povem tudi katera je moja najljubša objava - tista s ta hudim balonastim krilom. tako da, madam fensišmensi, nujno bo treba proizvodnjo razširit! srečno še naprej!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaz pa baje dobim fensišmensi denarnico, tralala tralala :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Tista s krilom je tudi moja najljubša :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz bi bila rada Ana, če bi imela še eno življenje, hihihihi...se šalim (pa ne preveč). Ano sem "našla" nekaj časa nazaj in od takrat je moja in kadar se nekaj časa ne oglasi mi manjka. Njene denarnica in torbice krasijo mojo garderobo, njene fotke mi lepšajo dneve in navdihujejo. Ana, čakam dan, ko se tistih 8 ur med osmo in četrto ne boš več dolgočasila;-) Ana, čakam tvojo KONCEPT-ualno trgovino!

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.