SLIDER





U3 = 6. trienale sodobne umetnosti

Od 15. junija pa kar do 5. septembra Moderna galerija gosti trienale sodobne umetnosti. Šesti zapovrstjo. Njegov kustos je Charles Esche, sicer direktor muzeja moderne umetnosti v nizozemskem Eindhovnu ter urednik in ustanovitelj publikacije in organizacije Afterall, ki se posveča raziskovanju sodobne umetnosti.

Trienale poteka pod geslom Ideja za življenje, njegov podnaslov pa je Realizem in realno v sodobni umetnosti v Sloveniji. Ne, podatkov še ni dovolj.

Pretipkano (in ne kopipejstano, ne vem zakaj zapisujem to nepomembnost:) iz spletne strani Galerije, se letošnji bienale posveča temu, kako umetniki različnih generacij danes razmišljajo o realnosti in realizmu. Njihova dela po eni strani upodabljajo realnost (kot v realizmu), po drugi strani pa se neposredno vključujejo v aktivnosti in odnose v realnem svetu. Razstava postavlja v ospredje umetniške pristope, ki predlagajo nove poglede na zgodovino, okolje, politična in družbena vprašanja, razmišljajo pa tudi o intimnih odnosih s skupnostjo, z družino in s prijatelji. Na splošno se dela ne osredotočajo na notranje življenje umetnikov, temveč na njihove odnose do zunanjih okoliščin.

Lušna novica je tudi ta, da se tekom trienala  piše tudi U3 blog, čez celotno poletje pa se bo zvrstilo tudi mnogo spremljevalnih dogodkov, ki so zelo zanimivi in vsekakor vredni udejstvovanja. Čekitaut!
 foto: blog U3

3 komentarji

  1. Pri vas pa dogaja in dogaja:-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne poznam njihvih izdelkov, zamimiva pa mi je njihova kulinarika, predvsem olja in kisi. Obožujem različne okuse v solatah, tako da sem jih že kar nekaj sprobala in tudi njihovi so verjetno dobri :-))

    OdgovoriIzbriši
  3. Poznam njihovo kozmetiko, trenutno uporabljam šampon za lase ALOJA in MASLO ZA TELO / KARITE. Ja, všeč mi je.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.