SLIDER





♥ MALI SKRIVNI VRT ♥

da vsako leto kooomaj čakam, da se sneg začne taliti in se pod njim začne kazati svetla zelena travica, ve vsak, ki me vsaj malo pozna. pomlad je moj najljubši letni čas, obdobje okoli velike noči pa sploh. če sije sonce in ni snega, seveda. tudi zato me je toplina in svetloba sonca ta vikend tako razveselila. v soboto sem po vožnji z vlakom (in opazovanju košut, ki so sredi belega dne ležale med topoli na ljubljanskem barju - čudovit prizor!) in kruhovih cmokih z golažem (njami!) pripravila opremo in se odpravila na ekspedicijo.  podobno kot medvedek pu. v nedeljo po prvi vožnji moškega slaloma pa sem se preselila pred hišo. oči se je kot ponavadi umaknil na varno, požvižgavala sem si, mačke so se mi zapletale med noge, pred čebelami sem bežala v verando. :)
in tako sem zasadila prve pomladne vrtičke v glinene lončke.
za mini vrtičke potrebujemo: glinene lončke, zemljo, rastlinice s koreninami, mah. za dekoracijo pa še žico (cvetličarska je več kot kul), selotejpke iz blaga (kako se ga naredi, si lahko ogledate tule), po želji tudi striporaste ptičke (jaz sem dva kupila, dva pa sem že pred leti rešila z nekega šopka).
lončke sem porisala z mojim najnovejšim odkritjem - belim flumastrom. ful fina stvar. kot vidite zgoraj desno, sem porisala tudi steklo (pokažem jutri), povsem lepo pa flumaster prime tudi na glino, papir in blago. lončke sem najprej nameravala prelepiti s servetki ali kar s trakovi iz blaga, a sem si premislila. morda pa se jih kdo med vami loti tudi tako. za okras iz žičke in selotejpka napravimo nabodalca. ne morem opisati, kako zelo uživam pri takih malih prčkarijah. :D
v naslednjem koraku v lončke skoraj do vrha nasujemo zemljo. lahko je tudi s kakšne krtine, lahko pa pobrskamo okoli hiše in najdemo lonček s posušeno cipresko, ki ždi v perfektni črni zemljici. ta seveda kar kliče po ponovni uporabi. iz nabranih, izkopanih in izruvanih rastlinic izberemo želeno in zasadimo male džungle in pragozdove. obložimo z mahom, v vsak lonček pa zapičimo še kak okrasek.
takole izgledajo moji.
a niso adorable? hm, čeprav doma nihče ni bil ravno navdušen, ko sem jih postavila za centerpiece na mizo pred kosilom. pa kaj, tudi če bo -10°C, tudi če bo pol metra snega, zdaj vem, da se pod njim že skriva zelenje in da bodo slepice pod njim počakale name in na marec.

14 komentarjev

  1. kako lepo.... brez besed, samo občudujem :-)
    m.

    OdgovoriIzbriši
  2. simpatiko, nad zastavicami sem še posebej navdušena. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. kok kjut! Sem se prav nalezla tvoje dobre volje in optimizma! prav čuti se, da si res uživala... super... tudi meni je pomlad najljubša in komaj čakam, da začne vse cvetet in dišat...

    hvala za tole lepo pomladno obarvano objavo! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Res lepo :)
    Pridružujem se vsem prejšnjim objavam in se strinjam z zadnjo, da je tvoja dobra volja nalezljiva ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Zelo lepo! :)

    Mene pa spomladi čaka prvo urejanje domačega nasada začimb, dišavnic, zelišč ... v bloku (brez balkona!) :))

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlična stranica, sve pohvale!
    Lijep pozdrav iz Rijeke.

    OdgovoriIzbriši
  7. Zelo zelo lepo! Rožice si ravno še rešila, ker nas bo menda spet zasulo.

    OdgovoriIzbriši
  8. Adorable, prav zares.
    V tem pogledu sva si očitno podobni, ker jaz koooomaj čakam, da bo pomlad. In strašno rada brkljam po zemlji. Žal nimam vrta, zato sadim čebulice v lonce in sem čist navdušena, ko pokukajo in še bolj, ko zacvetijo.

    OdgovoriIzbriši
  9. Uau!!! :) Zelo zelo lepo!!
    Čarobnosti pomladi se je pa tako ali tako nemogoče upreti - zdaj prihaja 'naš' čas ... :)

    OdgovoriIzbriši
  10. oooo, res eden izmed najbolj adorable DIY :) prav čuti se tvoje navdušenje, kot so že rekle punce...in je nalezljivo. čudovite ideje! :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Oooo kjuuuut :D Un srček je pa še posebi lušten <3
    Klara http://didyounoticeme.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.