SLIDER





D O R I M U

Ste morda že ujeli nagajiv pomežik punčke Dorimu ali pobožali mehkobo njenih lask?  Ta ljubka bitjeca so z ljubeznijo ročno izdelana iz naravnih materialov, vse od telesca, napolnjenega z ovčjo volno pa do drobnih izvezenih detajlov, ki vsako od punčk naredijo posebno in unikatno. Na blogu lahko stopite v igriv svet Dorimujčic kar v obliki fotozgodb, preko katerih njihove osebnosti kar oživijo in izvabijo nasmeh na lice, kaj lepega pa jim lahko napišete tudi na FB. Tako, sedaj pa vas vabim, da vstopite v čaroben Dorimu svet...

Na južni delovni mizi še vedno prijetno diši po kamilicah in sivki, čeprav je ovčja volna že skrbno shranjena v drobno pleteno gazo. Čvrsto povezana z debelejšim sukancem že nakazuje obliko glave. Tudi nosek je že izdelan. Na zahodni delovni mizi šivalni stroj šiva ukrojeno telesce, ki se, ko je korak končan, prav tako napolni z dišečo ovčjo volno. Roki, ki sta zašiti in napolnjeni posamično, se prišijeta na telo in na glavi, ki je že oblečena v triko, se natančno določijo mesta za oči in usta. 
Ko je oblika popolna, te prvič pogledajo – sivomodre, sinjemodre, temnorjave, črne… Še zanka v umazanoroza ali malce bolj intenzivni rozardeči barvi. Takrat se prvič nasmehne. Bodo lasje volneni ali iz kože? Ravni ali neukrotljivo skodrani? Svetli, temni, morda celo zeleni? 
Po laseh je na vrsti izdelava oblačilc iz naravnih materialov in s posebnimi dodatki. Pokrpane hlače z žepi in majčka z gumbkom ali pa krilce, posuto z rožicami. Bi raje pikapolončka, libelo ali pentljice? Posebne želje so vedno izziv. 
Tako nastajajo punčke Dorimu – punčke za dušo. A to še zdaleč ni vse. Ne glede na to, kam punčka potuje, je treba za pot primerno poskrbeti. Je treba punčki, ki bo čez nekaj ur odpotovala v Kanado, priložiti stojalce ali posteljico iz filca? 
Ima punčka rada živali? Si ne zna predstavljati dneva brez sladkarij? Rada bere? Se težko loči od svojega medvedka? Treba je poskrbeti, da bo pot prijetna. Še Dorimu navodila za pravilno ravnanje s punčko in paket je popoln.
Slovo. Prijazen obrazek še zadnjič pomaha iz škatle. Zavijalni papir. Okoli paketa vrvica, na njej navezan še dodatek za srečno pot: snežinka ali zvezdica, rožica ali srček... Paket s posebnim poslanstvom gre na pot. 
Zato so punčke Dorimu drugačne. Nekaj posebnega. Punčke za dušo…

6 komentarjev

  1. Res so čarobne! In njihove fotozgodbe so prav zabavne, polepšajo dan...

    OdgovoriIzbriši
  2. Enkrat je bilo, če se ne motim, tudi po TV o teh punčkah, ki so res krasne...z dušo. Nisem pa zasledila nobene cene na njihovi spletni strani ali pa sem jo zgrešila.

    OdgovoriIzbriši
  3. Voila:)
    http://www.dorimu.com/slo/page2/page3/page3.html

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala pike. Ne vem kam sem gledala, da nisem videla.:)

    OdgovoriIzbriši
  5. punčke! :) mavričen pozdravček in hvala za komentarje! DorimuCo.

    OdgovoriIzbriši
  6. Vsekakor nekaj lepšega v zadnjem času!

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.