SLIDER





PARK TABOR

toplo in sončno majsko dopoldne v parku tabor, ki je s pomočjo prostorož-ic zaživel in oživahnel. vem, oživahneti niti slučajno ni beseda, a tako je, če je ni, si jo je treba pač izmisliti. prepričana sem, da bi se pika nogavička strinjala z mano.
na južni strani malega parka stoji ta črna reč. na njej piše "dogodki" pa en srček je narisan. a ko prideš bližje in pokukaš skozi podolgovate tanke reže, se pred tabo razpre program. kot na vrtiljaku si ga zavrtiš do željenega datuma. da vam povem, taki napravi se reče zootrop/zoetrope po angleško in je prehodnica kamere. to vem zato, ker sem o tej napravi pisala v eni od seminarskih v moji tako kratki (in tako zelo opevani:) karieri študentke grafike. a vidite, kako prav mi pride ta semester!
v bližini je dom starejših občanov. klepetajo na klopicah. opazujem starejši par, urejena sta kot za nedeljsko promenado, ne pa za sprehod do prve klopce, smejita se in se prepirata. nato gospa nekaj zagleda. s pogledom sledim njenemu stegnjenemu prstu in se zasmejim. mladenič na vrvici vodi malega dihurčka. bolje rečeno, dihurček vodi njega, šiba sem in tja, ovohava tla, spreminja smer. steče klepet. dihurček pride posmrčkat še mene, preden se odpravim naprej po potkah parka.
na modrih klopicah sedijo tri gospe. in kaj počno? slikajo, rišejo, medtem ko migetajoča sončna svetloba pronica skozi gosto olistane veje platan. takoj sem zraven in jih prosim za dovoljenje, da poslikam njihovo ustvarjanje. vprašajo me, če sem od prostorožic. nisem. bom pa napisala nekaj za spletno stran. ker o tem petkovem dopoldnevu (in mojih petnajstih minutah) v parku tabor je treba nekaj napisati.
upam, da ste začutili malce mojega navdušenja. po fotografijah z otvoritve parka tabor sodeč, bo tam še precej živahno. v neposredni bližini parka so na moj naslednji cilj opozarjali pisani helijevi baloni. o tem pa jutri!

5 komentarjev

  1. Kako lepo! My ex nejbrhud.. Malo pogrešam. Hvala za lepe slikice ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. prva slika, ki se mi prikaže ob besedi park tabor, so tiste viseče mreže, ki so jih prostorožovke obesile par let nazaj... rada imam take urbane projekte.
    in obljubim, da bo moja pot letos šla dlje kot samo do metelkove.. ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni je blazno všeč tista opečnata cerkev. Pravzaprav njena okolica. Tak neljubljanski vibe - mogoče, ker sem tam premalokar - oddaja, kar me hkrati dobija in zelo privlači. Pa tisti vodnjak mi je všeč. Zelo Poletje v školjki 2. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Super je, da si izmišljuješ nove besede (sploh če se tako fine), s tem bogatiš slovenščino na veliko bolj ploden način, kot postarane lektorice v jopicah in s trajno:) (to je insajderska informacija:))

    OdgovoriIzbriši
  5. Kak so se fajn spomnal! :) In slika s šopkom na kolesu je uau! :)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.