SLIDER





NA OBISKU: GOSTILNA DELA

Danes smo šle na kosilo v frišno odprto gostilnico na Poljansko 7. Imenuje se Gostilna dela in je rezultat finega projekta Tovarna dela - Vstop v svet dela. V Gostilni dela je pet izbranih mladih dobilo delo in priložnost za soustvarjanje uspešne zgodbe gostilnice in je tako pionirski projekt socialnega podjetnišva pri nas. Pri načrtovanju koncepta gostinske ponudbe okrepčevalnice je bila v ospredju misel na mlade kuharje in natakarje, ki na začetku še ne bodo imeli veliko izkušenj in se bodo usposabljali neposredno z delom, nad vsemi pa bdi glavni profesionalni kuhar. Toliko za uvod. Zdaj pa k obisku z lačnim želodkom in fotoapratom. :)
Interier je svetel, prijeten, domač. Vse se dogaja v enem prostoru, vhodna vrata so na široko odprta in vzraku lebdi vonj po dobrotah, ki jih pripravljajo kuharji skorajda pred našimi očmi. Klepet obiskovalcev, vrvež z ulice in smeh mladih zaposlenih ustvarja nadvse prijetno vzdušje. Najprej pa očara prostran bel strop s štukaturami. In les. Ladijski pod, opaž na stenah, klopi in stoli z vseh vetrov. Šopek peteršilja in divjih špargljev na eni polički, skledi z limonami in pomarančami na drugi, vmes pa šopki lilij. Na vsaki mizici pa, mesecu primerno, ivanjščice. Izberemo kosilo z dnevnega jedilnika, ki je s pisanimi kredami izpisan na steno.
Kako luštno je bilo! Ko sediš na klopci za leseno mizo, ki so jo ustvarjalci projekta sami zbili in jim (dobesedno) dodali par kapljic barve za živahnost, se ti zdi, kot da si nekje drugje, ne pa v Ljubljani. Veri frenč. In njami dobro!

15 komentarjev

  1. tak lokal je ljubljana res potebovala. ambient je res krasen (giblje se med skandinavijo in francijo in prijetno domačnostjo), hrana za polizat, vzdušje pa plus pet. toplo priporočam!

    OdgovoriIzbriši
  2. kok kjut :) in res je bilo fino!

    OdgovoriIzbriši
  3. obvezno grem sprobat! :) sliši se/zgleda res super!

    OdgovoriIzbriši
  4. Vrhunsko! Enkrat sem na TV bežno ujela idejo Gostilne dela, tvoje slike pa so... waaaaaw! Sveže, prijazno, srčno, okusno.

    Hvala, ker mi širiš obzorje
    ´¨)
    ¸.•´¸.•´¨) ¸.•*¨).
    (¸.•´ (¸.•´ .•´
    .•´ ¸.•*`• .
    (¸.•´´¨)
    ¸.•´¸.•´
    (¸.•´

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako lepa gostilnica! :) Meni pa tako skandinavsko deluje. :) Definitivno jo obiščem v prihodnjih dneh. :) Hvala, Katja, da si nam spet pokazala tako lep kotiček Ljubljane. Tack!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja, sem brala o tem projektu, ma si nisem mislila, da izgleda tako dobro. Če je ambient samo pol toliko dober kot je videti na tvojih fotkah, se splača iti pogledat. In seveda okusit. Sem prav prijetno presenečena. Ma kaj ni bil prej tam en burek? :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Zgleda lepo in tudi dobro! :) Bo treba it pokukat, definitivno. Kakšne pa so cene - dosegljive za študentski žep?

    OdgovoriIzbriši
  8. kosilo (juha, glavna jed, sladica, solate imajo tudi) je 7€, če se ne motim. imajo pa še malice, sladice, kavice, ni da ni. :) vsak dan pa na FB objavijo jedilnik!

    OdgovoriIzbriši
  9. Hudo! Fotke so super slastne! Bo treba it poskusit:)

    OdgovoriIzbriši
  10. Fin projekt, upam, da bo imel poganjke.

    OdgovoriIzbriši
  11. V imenu celotne ekipe Gostilne dela se vam zahvaljujem za vse lepe in vzpodbudne besede.
    Upam, da se kmalu ponovno srečamo :-)
    Tita

    OdgovoriIzbriši
  12. Izgleda super in če so cene res tako ugodne, grem zagotovo pogledat nekega dne :) fotke pa čudovite

    OdgovoriIzbriši
  13. Super ideja - pohvalno! Pa seveda krasne fotke - upam, da odražajo dejansko stanje;-) Bomo preverili...

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.