SLIDER





OBLAČILNICA DELA

Saj poznate Gostilno dela, a ne? Ste že poskusili dobrote, ki jih strežejo tam? Še ne? Hmm... :) No, za tiste, ki ste bolj kreativne sorte, zdaj počasi dobiva končno podobo še en projekt, ki je nastal v valilnici idej  DSP Centra , ki promovira in spodbuja socialno podjetništvo - Oblačilnica dela. Zdaj pa sledi... kopipejst// :)

Delavnica izdelovanja preprog, podstavkov in prtičkov iz rabljenih oblačil

V začetku decembra bo novoustanovljeno socialno podjetje v okviru projekta Tovarna dela - Tekstil na Poljanski 11 odprlo svojo drugo trgovino z rabljenimi in predelanimi oblačili ter zaposlilo dva mlada iskalca prve zaposlitve. Skupaj z vami, vašimi nasveti in rokami si želimo ustvariti prodajalno z oblačili, prijetno tako za vas kot za zaposlene. V njej se boste lahko seznanili z načini ponovne uporabe zaprašenih oblačil in rabljenih predmetov tudi skozi prihajajoče dogodke. Zato vas vabimo, da se nam pridružite v torek, 22.11. 2011 od 11. do 19. ure na poučni in družabni delavnici izdelovanja preprog, podstavkov in prtičkov iz rabljenih oblačil. Ob 14. uri nas bodo obiskali študentje in profesorji University College Ghent iz Belgije, ki bodo pod vodstvom oblikovalk celostne podobe trgovine Gaje in Maje ter modne oblikovalke Aleksandre, sodelovali pri izdelovanju vrečk, svetilk, preprog, podstavkov in prtičkov. Ob 18. uri bo spoznavno druženje z oblikovalkami recikliranih oblačil Ekologov brez meja pod vodstvom oblikovalke Barbare.

4 komentarji

  1. Gostilna dela poznam, za oblačilnico pa še nisem slišala. Zelo dobra ideja! Škoda, ker na take stvari vedno opozoriš tik pred zdajci....

    OdgovoriIzbriši
  2. najbrž zato, ker zanje tudi tik pred zdajci izvem :) saj pravim, da bi morali organizatorji dogodkov blogerje dodat v svoje adreme, bi naredili več reklame kot vsi ostali :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasno. Mislim, da so taki projekti veliko boljši kot cel zavod za zaposlovanje :)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.