SLIDER





ČEZ GOZD

Domov vodi več poti. Včeraj zjutraj sem peljala mimo smerokazov in s prvo vozila v najslabšo možno cesto, ki iz Borovnice vodi do minimajhne vasice Pokojišče. Nekje na sredini najbolj strmega klanca mi je postalo žal, da sem asfalt zamenjala za makadam. Ampak višje ko sem vozila, bolj je sijalo sonce in tisti bežni pogledi levo med gole krošnje dreves in meglo v dolini in žarke, ki so se prebijali skoznjo ... Uf. Ko sem končno (sicer le za 5 minut) zapeljala na asfalt, mi je odleglo. Od tam gre le še proti domu. Čez širni gozd, pa vendar. Mimo Laza, naše piknik rezidence, mimo Brejnic in nato levo, proti Dobcu. In tam, kmalu zatem, ko zaviješ levo, je na desni gozdarska koča. Na levi je balinišče, za baliniščem dolina. Pri koči sem ustavila avto in si drznila stopiti iz njega za eno fotko. Medvedi spijo, a ne. In ko sem vozila naprej in se bližala domači vasi, sem sredi gozdne ceste zagledala očijev traktor. Sem bila tako vesela, da sem zategnila ročno in mu povedala, kakšno trapasto odločitev sem naredila. Hm, ampak ko gledam tole slikco, se mi sploh ne zdi več trapasta. Na mrzlo, jasno, s soncem obsijano zimsko jutro, se ena punca v enmu avtu pelje proti domu. Čez gozd.

10 komentarjev

  1. Ola :) Jaz sem tudi enkrat šla na Pokojišče :) (sem iz Borovnice).. katastrofa :) gor, čisto gor je zlo lepo, sam nisem uspela nikjer pustit avto, ker je vse privat hehe :)
    Na fotki pa svetloba čudovita :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Iz Borovnice si, ful dobro :) Jaz sem pa iz taprve vasi po tistem, ko se konča Padež in začne taprava šuma. Je pa res lepo gor. Po moje bi lahko avto pustila pri bivši gostilni ali pa pri cerkvici. Če se boš še kaj odpravljala na izlet :)

    OdgovoriIzbriši
  3. krasna fotka. me je malo spomnila na pot na Sviščake. drugače smo tudi mi danes rekli: pf, vse preveč hitimo' in smo se iz rodne grude odpravili domov po regionalki. super je bilo! in ja, treba it večkrat zapeljat na makadam! ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. "Čez gozd" je tanajtabulš ;).
    Uživam,vedno.In čedalje večkrat grem.
    Pa čez Rakitno ali pa po dolenjski strani.
    Stranske poti so najlepše in sem prav vesela,da nisem edina ki se vozi tako.
    Medvedi pa:hja če sem z avtom ni tako hudo,ampak na kolesu pa le mal hitreje pedale obrnem ;).

    lp

    OdgovoriIzbriši
  5. Fotka je pravljična. Nove poti pa so fajn (če se ti ne pokvari avto, poči guma,...:))

    OdgovoriIzbriši
  6. Za tako krasno fotko se splača skozi gozd it. :) In za mir, ki ga lahko tam doživiš, tudi :).

    OdgovoriIzbriši
  7. kar vidim vse kosmata in prozorna bitjeca, ki so nevidno spremljala ta podvig:)
    Nina, tudi mene je spomnila na Sviščake. v gozdu zmeraj zmaga svetloba..pa vonj.

    OdgovoriIzbriši
  8. absolutno se je splačalo mahnit jo skozi gozd - fotka je zadosten dokaz:)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.