SLIDER





PHILIPS FASHION WEEK // PETER MOVRIN + PETJA ZOREC

Ne morem si kaj - kreacije (sovražim to besedo, ampak izdelek/delo/stvaritev nekako ne pomeni točno tega, kar pomeni kreacija) Petra Movrina me spominjajo na Batmana in vse okoli njega. Tudi vse bedgaje v mestu Gotham. Bedgaje, ki grejo na aerobiko. Res, tista obleka z armafleksom na hrbtu je bila dbest, je pa je meni ravno takrat zmanjkalo prostora na spominski kartici in sem ravno brisala slike z obletnice valete, hehe. Ne ravno nosljiva linija (zame najpomembnejši faktor pri modi), zagotovo pa nenavadna in posebna.
Petjina kolekcija je bila nekakšna fuzija gejš in nomadov s Kamčatke. Mogoče je k takemu vtisu pripomoglo tudi ličenje. Čevlji niso bili ravno najbolj privlačna stvar na svetu (tudi Petrovi ne), a sem dojela koncept in toplino izdelkov, sneženim barvam navkjub. Všeč mi je bil detajl na hrbtu plašča na zadnji fotki.

1 komentar

  1. omb, men se vedno bruha ob gledanju takšne pretencioznosti, ko se kopamo v toliko denarja (nasplošno "prvi svet"), da si lahko privoščimo še pri nasplošno ogabno elitiziranem, nepotrebnem in banalnem področju kot je moda (imam rada stil, ampak ta industrija je nekaj povsem odtujenega in buržuaznega) ustvarjati popolni absurd, ki je sam sebi namen in zraven vzdihovati od navdušenja. Sram me je.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.