SLIDER





PTIČEK // OSKAR KOGOJ

Že kar nekaj časa hodim mimo izložbe z belim ptičkom hvaležnosti, ki ima pozlačen kljunček. In res mi je všeč. In še bolj mi je všeč, ker ga je oblikoval domač oblikovalec. OSKARJA KOGOJA najbrž že vsi dobro poznate, saj je v slovenske spominke vnesel malce dragocenosti in simbolike, ki ni preočitna in ne kriči že z barvami in klišeji "To je slovensko!" Čeprav se pri tistih lipicancih še vedno malce zahihitiam, so nekateri izdelki res classy. Ptiček hvaležnosti, you will be mine!

5 komentarjev

  1. Teli ptički so super lepi, tudi v živo. Moj dedek ima enega :)
    Naj pa ti povem še eno iz "zakulisja": ptičke podobne tem (mislim, da niso točno taki, ampak zelo podobni)je Oskar oblikoval za poroko svoje hčere. Dobili so jih svatje, v njih pa so se skrivali konfeti. Fajn darilo, ne? :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi jaz občudujem Kogojeve izdelke. Vsakega spremlja Zgodba... Oljčni list miru in kakšen kozarec - to bi 'mela!

    OdgovoriIzbriši
  3. Imela sem priložnost, da ga spoznam in je res krasen človek, umetnik

    OdgovoriIzbriši
  4. No, to je pa res zanimivo, kako se kdaj kaj zgodi sočasno. Ravno danes sem prebrala članek o njem.
    Napisala ga je moja sestra, ki živi na Novi Zelandiji.
    In bo v kratkem objavljen v eni tamkajšnjih revij.
    Tudi v njej bo zgornja fotka. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Urska, moja sestra mi je poslala link na tale "fresh pepermint" in sem navdusena. koliko lepih stvari!!!! skoda da je postnina za NZ grozljivo draga. Vcasih nanese veliko vec kot stane izdelek. sicer bi rabila cel kojtejner,ko gledam tele umetnine, hihi
    no, pol sem pa vidla se Kogojevega pticka, ki blazeno krasi mojo mizo v jedilnici, da se vedno znova spomnimo zahvalit za hrano, ki nam jo nesebicno daje Papatuanuku- Earth Mother. Joj kako je prisrcen!En cist poseben filing je ob njem...oblika, material, izdelava, energija...zelo drugace. Pticek hvaleznosti je nekaj. kar preprosto moras imet pred novo torbico, al pa oblekco :)
    papa iz jesensko obarvanega Aucklanda

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.