SLIDER





DIY: MASKE ZA LEPO KOŽO

Kaj pa je zdaj to - Pepermint pa lišparije?! Ja, ja, saj vem. Ampak lejte, kakšno je vreme in rešitve za take dni so tri: delo, spanje ali ustvarjanje. In tako sem si naredila eno masko za obraz iz sestavin, ki jih imam v kuhinji. Poglejmo dejstva, punce ... No, in tukaj bi se moral znajti dooooolg odstavek o kozmetiki in vsemu, kar dajemo nase z namenom, da bi kožo negovali in pametovanje o tem, ali je to res dobro ali ne. Pa sem ga zbrisala :) O kozmetiki nimam pojma, niti mi ne pomeni kaj dosti, vem pa, da je marsikaj, kar kupujemo, vse prej kot blagodejno. Rešitev? Nazaj k naravi!

Okej, lahko bi šli v detajle in se spraševali tudi o izvoru živil, ki sem jih uporabila za tole njami masko. Ampak čisto slučajno sem imela bio jogurt in domač med, za kosmiče verjamem, da iz stiropora, ščepec cimeta pa tudi ne more škoditi. Rezultat je dišeča in kremasta maska, ki si jo na kožo nanesemo s hrbtno stranjo žličke, kakšnih 20 minut počnemo nekaj povsem poljubnega, nato pa že malce posušeno masko speremo z mlačno vodo. In ne se potem preveč božat po ličkih, čeprav se boste temu kar težko uprle, ker bodo mehka kot puhek. Sledita pa še dve ideji za okusno packanje, ki koži škoduje manj kot kupljene zadevščine.
Kaj pa menite vi? Imate kakšen fin naravni recept, s katerim se lepšate? :)
{in malo me je groza te fotke objavit, vsako sekundo je drugačna svetloba, grrr}

7 komentarjev

  1. Jaz obožujem maske, ampak ne kupljenih, mi ne odgovarjajo.

    Uporabljam:

    a) glino - zmešam z vodo, dam gor, naj bi odstranjevala nečistoče,
    b) jogurt in med - osvežitev,
    c) kvas in voda - ker mi kvas pogosto ostane pri peki :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za idejo, najprej Katji za prispevek o maskah, potem pa se avtorici tega komentarja...sem si bila zelo kul z glineno masko na obrazu...
      Pa lep dan vsem skupaj!

      Izbriši
  2. Mask si ne delam, ampak si naredila lušte. :)

    Uporabljam pa domač piling iz soli, oljčnega olja in soka limone.

    OdgovoriIzbriši
  3. Luškana objava in fotke so čisto cool.
    Jaz si ponavadi naredim masko z avokadom, medom in sokom limone.
    Kar ne gre na fris, pa pojem :)

    OdgovoriIzbriši
  4. super prispevek!

    Teja

    http://www.soulfishingblog.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  5. O, kako fajn. Super post :). Moja babica je vedno uporabljala medeno masko in pa sveže kumare za obraz. Nevem, ali je imela samo dobre gene ali pa je resnično pomagalo :):

    OdgovoriIzbriši
  6. tele mešanice pa ne bi prišle dlje kot do mojih ustec :) maske...priznam, da sem totalna lenoba, včasih koruzni piling, zeloo včasih....

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.