SLIDER





ZA POJEST: SLANE MINI PITE

V zadnjih mesecih sem pred vami skrivala eno lepo stvar. Moja najboljša prijateljica, kompanjonka in nasploh krasna punca se bo poročila in jaz imam to čast, da ji bom na ta dan stala ob strani. Med nastajajočimi objavami na Pepermintu je tako že nekaj tednov ta z naslovom Kaj bom oblekla na poroko. In najbrž bo med osnutki tudi ostala. Že to, da sem inspiracijski kolaž na Polyvoru sestavljala dva tedna, pa sem še vedno imela le eno kombinacijo krila, majčke, ogrlice in čevljev ... pove dovolj, kajti sestavljanje kolažev je moje priljubljeno početje. Očitno ne, ko gre zares. Tako sem manj kot 14 dni pred poroko še vedno brez oblekce, ampak ker sem itak last minute punca, me to niti ne skrbi preveč. Uspešno sem organizirala dekliščino in to je najbolj važno :) Za ta namen sem spekla tudi mini pite, ki so na mojem Instagramu požele veliko srčkov, zato sem se odločila, da recept delim še tu. 

MINI PITE
* listnato ali kvašeno testo
* maskarpone
* kisla smetana
* dve jajci
* ščepec soli
* malo popra

Tako, to je osnova. Kvašeno ali listnato testo (jaz sem imela vsako po eno - iz Hoferja) na tanko razvaljamo. Pripravimo modelčke za peko mafinov. Če bomo uporabili pekač, ga rahlo naoljimo (čeprav je listnato testo že samo po sebi precej mastno in lahko ta korak izpustite). Iz testa s pomočjo dovolj velikega kozarčka izrežemo kroge in jih položimo v posodice, ob robu dvignemo in stisnemo, tako da dobimo testene posodice. Na tej točki jih lahko za nekaj minut postavimo v ogreto pečico, da se za tretjino spečejo, ni pa tako zelo nujno. 
NADEV
Nadev pripravimo iz kisle smetane, maskarponeja (ali kremnega sirčka) ter dveh stepenih jajc. Malce solimo in popramo. To je to. Seveda pa se nato začnemo igrati. Jaz sem po žlico nadeva zlila v testene posodice, vanj pa naložila vse od:
* svežih sesekljanih zelišč (peteršilj, timijan, drobnjak, rožmarin) 
* naribanega parmezana
* brija
* koščkov pršuta
* češnjevih paradižnikov
* svežih fig

Čez pa naložila še malo sirčka in začimb ter pekla približno 20-25 minut na 180-200 stopinj Celzija. Končnih fotkic nimam, mislim pa, da so bile pite prav fine. Ko smo se zbudile na tleh gasilnega doma (v spalkah, da ne bo kdo mislil, da smo kar tako omagale:), je na mizi čakala samo še ena pita. Ko sem naslednjič pogledala, tudi te ni bilo več. Mini pite razglašam za obvezne partiprigrizke vseh naslednjih dekliščin in žurk, ki nas še čakajo. In jaz se javim, da jih bom pekla.

8 komentarjev

  1. Kako znano mi je tole z obleko in poroko. Bila v enaki situaciji pred dobrimi 14 dnevi. Pa se je res vse zrihtalo last minute, tko da, don't worry :), super fajn bo.

    P.s. Pite so pa njami :).

    OdgovoriIzbriši
  2. Mene pa zanima, kje si kupila tele modelčke? Ker če prav vidim so silikonski?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. modelčke sem kupila kakšni dve leti nazaj v hoferju. so silikonski in se super obnesejo.

      Izbriši
  3. Js sm pa te že hotla nafehtat za tale recept, k sm vidla na instagramu tole :) Te figce pa zgledajo kot male lubenice. Awesome!

    Lp, Natalija

    OdgovoriIzbriši
  4. Mljask izgledajo tele pitice! Za oblekco a lahko pohotiš v UriKuriChic na Stari trg, ki me je že parkrat rešil, ko sem na hitro kaj rabila. Žal se ta konec tedna zapira:( upam, da gre samo za selitev ali time out

    OdgovoriIzbriši
  5. Verjamem, da so bile pite odlične. Pripravljene v majhnih modelčkih pa še prijetne za oko. Super ideja! Zagotovo poizkusim;)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.