SLIDER





BOŽIČNI DIY / VENČEK IZ PAPIRJA

V Ljubljani je dan po prižigu lučk (ta svetlobna skropucala nad Prešernovim trgom, Čopovo in Stritarjevo se mi zdijo preprosto grda in brez občutka, umetnik gor ali dol, napeljana skupaj) zapadel prvi rahel snegec. Raje se ozrem gor, na zlata drevesa grajskega griča. Ko gre za praznike, sem pač za čim manj kiča. Zato sem si letos spletla
 VENČEK IZ PAPIRJA.

Bel, preprost, simboličen. Tudi izdelava je zelo simple. Kupila sem bel obod iz žice {lahko ga naredite tudi sami}, iz navadnega belega pisarniškega papirja izrezala listke, jih prepognila na pol in lepila na obod. V prvi vrsti. Ko sem prekrila cel obod, sem listke lepila kar na spodnje in pazila, da so lepo pahljačasto razporejeni. Rezultat mi je všeč. Čeprav v Ljubljani najbolj od vsega pogrešam en mini gozd, kamor bi lahko brez slabe vesti šla nabrat kakšno vejico in splezala na drevo po bršljan. Kakšen venček pa krasi vaš dom?


4 komentarji

  1. Ful lep venček. Preprost, izviren, eleganten. Super! Mi je všeč! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Luškan tale tvoj venček v belem. Naš venček je iz zelenega smrečja, mini češarkov bora in belih kvačkanih ledenih rož. Le svečke v srebrni barvi smo kupili.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tako japonsko! Jaz sem venček naredila "from scratch", iz vrbovih vej sem spletla obode, potem pa nanj vezala in zatikala vejice ciprese, pušpana, mahagonija in potem še malo žajblja in vrtničnih plodov (tisto, ki zgleda kot tak oversize šipek). In da je še malo kičas, sem gor nataknila enga zelenega šajni ptička. In naredila sem še enega za taščo, z rdečimi okraski. Je bilo pa ful lepo to delat, delali sva skupaj s Tadejevo babico, in sem se naučila malo tehnike od nje;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz pa jih sploh ne delam:(. Ampak tale me je navdušil.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.