SLIDER





POP-UP DOM 2013

Letošnji POP-UP DOM se je iz meščanskega stanovanja v centru Ljubljane preselil malce dlje, a ne predaleč stran. Tobačna se mi že od nekdaj zdi premalo izkoriščen predel mesta (kdaj, če sploh, bo zgrajena Tobačna mesto?), zato sem komaj čakala, da vidim novo domovanje. In zelo mi je všeč. Sploh, ko sem tja vstopila na sončno in mrzlo petkovo jutro, ko tam ni bilo nikogar razen dveh deklet in enega hrta. Res lep prostor, tako "neslovenski", tako blizu, vseeno pa tako zanimivo industrijski. Ko na eni strani pogledaš čez okna, vidiš ogromno zabetonirano ploščad, za njo so rožnodolske vile v prvi vrsti ob železniški progi, zadaj Rožnik ... In izdelki, ob kateriš se zaveš, kako živahna je slovenska oblikovalska scena, koliko ustvarjalne energije premoremo in kako fino je, ko se posamezniki združijo v skupnih projektih. In tako ti mali in veliki objekti zaživijo tako, kot morajo. Vaza se postavi na mizo, blazina najde mesto na sedežni, grafika na tabli, nogavičke v predalniku in kolo na stojalu. Na stol se lahko usedeš, na mizo postaviš računalnik in začneš delati, brati, študirati. 

Nikar ne čakajte na zadnje dneve odprtih vrat v Pop-up domu, pojdite tja danes, jutri, večkrat. Cel kup dogodkov nas čaka in vedno lahko na kakšni polički ali v katerem od kotov odkrijete nekaj novega.

12 komentarjev

  1. Hej hej, a imaš morda kaj več informacij o ZULU nogavicah? Nič ne najdem, sem zgleda za časom.

    OdgovoriIzbriši
  2. Neža, evo:
    fejsbuk: https://www.facebook.com/zuluwear?fref=ts
    www: http://zuluzion.com/
    jst sm fen :) nogavičke so sprobane in se že sušijo po prvem pranju :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hej, super slike! Čigava pa je tista hiška-ura?
    Hvala

    OdgovoriIzbriši
  4. Super+super+super. Sem se pa totalno zaljubila v tisto mizico in stolček, ki imata izrezan srček. Lučka je pa itak ahhh in ohhh.

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala za lepe fotke Room39 blazin! So ze na pinterestu ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. letos ga ne zamudim in pujsasti dnevnik je prelep. hočem!

    OdgovoriIzbriši
  7. hej! hiška-ura je del Deskbuddies. https://www.facebook.com/pages/Deskbuddies/715968015082330?ref=profile

    OdgovoriIzbriši
  8. Woww.! Takšnih prostorov, pa ne vidiš ravno velikokrat. Čudovito. Zelo lepo si napisala.

    OdgovoriIzbriši
  9. Čigava je slika/ilustracija Tita?

    OdgovoriIzbriši
  10. Vsaka stvar je na svojem mestu. Čudovito!

    OdgovoriIzbriši
  11. Punči, Katja, malo razmisli o tem: glede na to, koliko ljudi je umrlo in npr. dobilo raka, ima tale kraj POP-UP DOM (tobačna, po tvoje premalo izkoriščen) takšno energijo kot mestne klavnice.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.