SLIDER

DIY // MADLY IN BED WITH YOU

Hello.
Evo, čas je za eno luštno objavo. Sonce sije, zunaj je prav marčevsko (= sveže pomladno), to pa vem zato, ker sem kar malce zafiksano odstopicljala na bližnjo pošto plačat eno zamujeno položnico in se je vse naokoli bleščalo od sonca. Tako je, če par dni preležiš. In jaz sem ležala tamle zgoraj. Takoj, ko sem se bolje počutila, sem preoblekla posteljnino. No, morda sem se bolje počutila šele po preoblačenju postelje. Veselje je v malih stvareh :)
Kaj pa je tole nad posteljo?
Ampak svojo posteljo vam kažem iz drugega razloga - zaradi napisa na steni. Vedela sem, da ga hočem nekje, ker se mi zdi super fora že vse odkar sem prvič videla print Therese Sennerholt, a je stal čisto preveč evričev, zato sem se odločila za DIY verzijo. Če bi radi sledili mojemu zgledu, berite dalje.
Potrebujemo:
\ debel črn šeleshamer
\ peki papir 
\ navadni svinčnik
\ škarje
\ selotejp
Jaz sem v Milerju našla en superlep šeleshamer z bleščicami. Črne bleščice? Vzamem, pa čeprav za nekaj evrov več kot bi dala za navadni papir. Potem sem razmišljala o taktiki. Naj napišem napis na računalnik, ga nesem sprintat v kopirnico, izrežem, obrišem, še enkrat izrežem? Ne. No, prvi korak sem obdržala. Izbrala sem enega mojih najljubših fontov, izpisala precej povečane besede, nato pa jih prerisala na peki papir direktno čez ekran. Hecno, ampak deluje. Kot takrat, ko smo bili majhni in lepe risbice prerisovali prislonjene na šipo.

Ko so bile vse besede izpisane, sem peki papir na šeleshamer položila tako, da sta se bela stran šeleshamerja in popisana stran peki papirja stikali. Pa še to, besede položimo v obratni smeri, kot bi jih brali od desne proti levi. Zdaj spet v roke primemo navadni svinčnik in pišemo po narisanih linijah. Pritisk na peki papir bo prenesel grafit na šeleshamer. Za prikaz sem fotografirala srčke.
Ko imamo vse besede prenesene na šeleshamer, se začne zabavni del: rezljanje. Obožujem zvok ostrih škarij, ki režejo papir. In kako iz velike pole papirja dobivajo podobo črke in besede. Zapolnjene dele sem pustila kar takšne, morda jih kdaj dokončam z olfa nožem. In potem mi je preostalo le še lepljenje na steno. Uporabila sem kar izolirni lepilni trak, ker je močnejši od washijev. Pa tudi odstrani se lažje kot recimo stenske nalepke. Nova podoba mi je prav všeč. Še zavesa in ogledalo, pa bo!
Pa še to: posteljnina z lunicami je iz Sisi, ostale tri prevleke za blazine sem naredila sama, potiskane so s štampiljkami iz krompirja. Rastlina je iz Merkurja, sliki pa sta  iz Jyska - ko kupiš okvirje, pridejo napisi notri. Mi jih še ni uspelo zamenjat s svojo zbirko.

16 komentarjev

 1. Topshit. Vse se sklada. Moja ideja pa je, da začneš prodajat take in drugačne napise. Eno stranko že imaš zagotovljeno :) Lp, Rok

  OdgovoriIzbriši
 2. Wow, kot iz revije. Ta posteljnina je res lepa! Tudi za otroško sobo bo super nekoč ;-) Pri vseh teh grafičnih vzorcih na kupu mi je všeč to, da vseeno delujejo bolj umirjeno in urejeno kot pa barve.

  Ni kaj, z veseljem spremljam tvoje projekte in komaj čakam nove. In hitro okrevaj!

  Nina

  OdgovoriIzbriši
 3. Katera pisava pa je to? Ful ful lepo drugač. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. the only exception :) mislim, da sem jo našla na dafont.

   Izbriši
 4. Vse skupaj prav super dobro štima;)

  OdgovoriIzbriši
 5. direktni nagovor. to mi je všeč;)

  OdgovoriIzbriši
 6. Kul izgleda. Ta napis sem že vidla na Pinterestu samo ne v tej izvedbi. Super si se spomnila in ker ravno imam črn šeleshamer se najbrž kar lotim.

  OdgovoriIzbriši
 7. Wau, ful všeč :). Jaz bi kaj takega verjetno kar na dilce zapisala :).

  OdgovoriIzbriši
 8. Katja, fino! In izjemo se vse skupaj poda v tvojo sobico!

  OdgovoriIzbriši
 9. Tako zelo lepo. Kar ne morem nehat gledat fotk:)

  OdgovoriIzbriši
 10. Ful lepo in perfektna izvedba kot vedno!

  OdgovoriIzbriši
 11. Luštno in ravno prav lahko da sem se lotila polepšat tudi najino spalnico. :) Sicer je na koncu veliko dela z izrezovanjem, ampak je vredno, ker čudovito popestri sobo.

  OdgovoriIzbriši
 12. Wat does "šeleshamer" mean? I can't translate that.

  OdgovoriIzbriši
 13. Ufff... to je pa nekaj najboljšega, kar sem videla v zadnjem času! bi te zanimalo sodelovanje z nami? prosim kontaktiraj nas..

  OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.